Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Kwaliteit service van ziekenhuizen op internet

Donderdag 26 april 2007 14:48Margot Boesveld

 

Vier zorgverzekeraars gaan ervaringen van klanten in ziekenhuizen op internet zetten. Ze verwerken de gegevens in een bolletjessysteem. Een bolletje bij de naam van een ziekenhuis betekent dat de service er, volgens de patiënten, minder was dan in andere ziekenhuizen. Drie bolletjes betekent dat de ervaringen positiever waren dan dan die van patiënten in andere ziekenhuizen.Patiënten kunnen een beoordeling geven over de manier waarop artsen en verpleegkundigen met hen hebben gecommuniceerd, in hoeverre ze informatie over de medicijnen hebben gegeven en wat ze aan pijnbeheersing hebben gedaan.De ranglijst gaat niet over de kwaliteit van de medische zorg. Patiënten kunnen immers vaak niet beoordelen of die goed is geweest.Zorgverzekeraar Agis zet de ranglijst vanaf dinsdag op zijn website. Andere verzekeraars zoals Menzis, Delta Lloyd en VGZ zijn, volgens een woordvoerder van Agis, ook bezig met het systeem.De overheid wil al lange tijd dat patiënten beter inzicht krijgen in de prestaties die bijvoorbeeld ziekenhuizen leveren. Als ziekenhuizen slecht uit de test tevoorschijn komen, zullen ze vanzelf proberen hun product te verbeteren, hoopt het kabinet. Volgens Agis kan een slechte score in het uiterste geval betekenen dat de zorgverzekeraar de samenwerking met het ziekenhuis stopzet.Agis wil de test in de toekomst verder uitbreiden per type ingreep. Mensen die bijvoorbeeld een knie-operatie moeten ondergaan, kunnen van tevoren op de site opzoeken welk ziekenhuis volgens andere patiënten goed werk heeft geleverd op het gebied van, bijvoorbeeld, pijnbestrijding. Ze kunnen dan zelf bepalen bij welk ziekenhuis ze onder het mes willen.Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over