Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Kwaliteit vergelijkingssites gas en elektra verbeterd'

Donderdag 21 juni 2007 16:27Margot Boesveld

 

Vergelijkingssites voor elektriciteit en gas zijn, sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004, aanzienlijk verbeterd.Dit concludeert de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) in haar jaarlijkse onderzoeksrapport naar de sites. De kwaliteit van de vergelijkingssites is, evenals vorig jaar, goed, vindt de NMa. "Wel is door de toegenomen complexiteit op de energiemarkt de correctheid en volledigheid iets afgenomen."De toenemende complexiteit heeft tot gevolg dat het belang van vergelijkingssites voor de consument toeneemt, meent de autoriteit. Deze complexiteit wordt veroorzaakt doordat meerdere soorten producten zoals vaste prijscontracten worden aangeboden. Ook wordt via meer wederverkoopkanalen energie aangeboden.De Directie Toezicht energie (DTe) van de NMa nam de afgelopen maanden zo’n 32 websites van energieleveranciers en wederverkopers onder de loep. De sites zijn beoordeeld op correctheid, volledigheid, onafhankelijkheid en transparantie.De informatie op sommige sites is verbeterd, maar laat in sommige gevallen nog te wensen over, schrijft de NMa. "Daarnaast dienen de energieleveranciers meer aandacht te geven aan hun informatie over opzegvergoedingen. Bovendien moet een bedrijf hierover duidelijk zijn en mag die informatie niet worden verstopt in 'de kleine lettertjes'."De bedrijven krijgen van de toezichthouder tot half juli van dit jaar de tijd om de nodige verbeteringen door te voeren op hun websites. Mochten de sites dan nog niet aan de eisen voldoen, dan kan de NMa maatregelen nemen.Bron: Webwereld

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over