Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Kwart meer klachten over telecombedrijven

Woensdag 19 april 2006 15:22Margot Boesveld

 

De Stichting Geschillencommissies voor consumentenzaken heeft vorig jaar zeker 25 procent meer klachten over telecomdiensten en -bedrijven binnengekregen.

In totaal werden vorig jaar 1057 klachten over telecombedrijven ingediend. Een jaar eerder waren dat er nog 843. In de meeste gevallen (62 procent) gingen de klachten over de kosten van mobiele telefoondiensten, in 28 procent over vaste telefoondiensten. Dit blijkt uit het jaarverslag van de stichting Geschillencommissies.

Bij de Geschillencommissie telecommunicatie gingen de meeste klachten over de hoge gesprekskosten. Een klein deel van de klachten ging over de slechte behandeling door het bedrijf en een fractie beklaagde zich over de zorgvuldigheid van een onderneming, blokkade van telefoonnummers, misleidende informatie of nummerportabiliteit.

Hoewel er 1057 klachten binnenkwamen, is het slechts in een klein aantal gevallen tot behandeling van de zaak door de Geschillencommissie gekomen. Een aantal klagers voldeed niet aan de voorwaarden om klachten in behandeling te nemen of wist ze wisten de kwestie al voortijdig met het bedrijf onderling op te lossen.

In totaal werden 192 zaken inhoudelijk door de commissie Telecommunicatie behandeld. In zestien gevallen werd een schadevergoeding toegekend. Gemiddeld bedroeg deze vergoeding 143 euro.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over