Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Lagere overdrachtsbelasting bij energiezuinig huis'

Woensdag 19 april 2006 14:45Margot Boesveld

 

Huizenkopers zouden een lagere overdrachtsbelasting moeten betalen wanneer zij de overstap maken naar een huis met veel energiebesparende voorzieningen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak. Dat bepleit coalitiepartij D66 in een notitie over het toekomstige energiebeleid.Dwingende maatregelen zijn volgens Tweede Kamerlid Van der Ham noodzakelijk om het energieverbruik van huishoudens te verlagen.Bij de aankoop van een bestaand huis betalen kopers nu 6 procent van de prijs aan overdrachtsbelasting. ,,Banken en overheid moeten energiebesparing meer zien als een meerwaarde van het huis'', zei Van der Ham. Om die reden bepleit D66 ook dat het voor huizenbezitters makkelijker wordt om bij banken geld los te krijgen voor isolatie, een betere verwarmingsketel of zonnecollectoren.Ik vind dat ze niet allerlei moeilijke constructies moeten bedenken om mensen in een energiebesparend huis te krijgen. Het voornaamste wat mensen interesseert is de prijs. Als het isoleren van je woning een meerwaarde biedt en het kost niet al te veel geld dan doen mensen het. Dus geef mensen die hun huis isoleren een subsidie. Dat lijkt een stuk eenvoudiger dan de overdrachtsbelasting te verlagen.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over