Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

LPF start actie voor teruggave 'kwartje van Kok'

Maandag 12 september 2005 13:46Margot Boesveld

 

De Lijst Pim Fortuyn (LPF) is maandag een actie gestart die het kabinet ertoe moet bewegen automobilisten te compenseren voor de hoge brandstofprijzen. De partij vindt dat het 'kwartje van Kok' moet worden teruggegeven aan de burger. Daarom is een website geopend waarop steunbetuigingen worden verzameld. Deze worden tijdens de algemene financiële beschouwingen aangeboden aan minister van Financiën Gerrit Zalm.

Het 'kwartje van Kok', de verhoging van de accijnzen op brandstof, werd in 1991 ingevoerd. Volgens de LPF ging het destijds om een tijdelijke maatregel, bedoeld om tekorten op de begroting te dichten. Die tekorten bestonden al niet meer onder de Paarse kabinetten, stelt de LPF. Daarom zou er inmiddels 'geen grondslag' meer zijn voor de maatregel. Het huidige kabinet is van mening dat het 'kwartje' altijd structureel bedoeld is.

De LPF vindt het nu een goed moment om de automobilist zijn 'kwartje' terug te geven, omdat de brandstofprijzen 'een recordhoogte' hebben bereikt. De actie draagt de naam 'kwartje van ons'.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over