Maandelijkse energierekening is geen optie
Vrijdag 07 oktober 2011 14:16:23

Nederlandse energiebedrijven zijn tegen een maandelijkse afrekening van energiekosten. De branchevereniging Energie-Nederland staat daarom niet achter het Europese voorstel om rekeningen per maand af te handelen.

Dat zegt een woordvoerder van de branchevereniging vrijdag.

Elfstedenwinters

'Wij zijn zeker voorstander van maandelijks inzicht in de energierekening, maar in een land als Nederland, met kans op Elfstedenwinters, is maandelijks afrekenen geen goed idee.'

De Europese Unie wil af van de bedragen die consumenten als voorschot aan hun energiemaatschappij moeten betalen. Achteraf wordt berekend of de gebruiker te veel of te weinig heeft betaald.

Zuiniger

De Europese Commissie denkt dat burgers zuiniger met hun energiegebruik omgaan als ze elke maand een energierekening krijgen. Dat meldt De Telegraaf vrijdag.

Volgens Energie-Nederland betalen consumenten bij maandelijkse energienota's in de zomer vrijwel niets en in de winter opeens honderden euro’s.

De branchevereniging wil dat de Europese Commissie het plan voor de maandelijkse afrekening van energierekeningen schrapt. 'Als je je vinger niet opsteekt, weet je zeker dat er niets gebeurt,' besluit de woordvoerder.

bron: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Economie/318727/Maandelijkse-energierekening-is-geen-optie.htm

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Stijging autopremie voor jongeren het grootst
De premieverhogingen die autoverzekeraars sinds december vorig jaar doorvoeren zijn het grootst bij jongeren, zo blijkt uit een vergelijking van Verzekeringssite.nl. Gemiddeld kost de duurste a...
Gebrek aan concurrentie maakt inboedelpremie hoog
De duurste inboedelverzekering is gemiddeld drie keer zo duur als de goedkoopste. Internetvergelijker en -tussenpersoon Verzekeringssite en consumentenprogramma Kassa hebben daar dit weekeinde de l...
Gas en stroom duurder
Trek de portemonnee maar open: gas en stroom wordt volgend jaar waarschijnlijk duurder. Dat blijkt uit navraag bij Nuon en Essent. Een gemiddeld Nederlands huishouden is per jaar 1900 euro kwij...