Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Maandelijkse energierekening is geen optie

Vrijdag 07 oktober 2011 14:16Margot Boesveld

 

Nederlandse energiebedrijven zijn tegen een maandelijkse afrekening van energiekosten. De branchevereniging Energie-Nederland staat daarom niet achter het Europese voorstel om rekeningen per maand af te handelen.

Dat zegt een woordvoerder van de branchevereniging vrijdag.

Elfstedenwinters

'Wij zijn zeker voorstander van maandelijks inzicht in de energierekening, maar in een land als Nederland, met kans op Elfstedenwinters, is maandelijks afrekenen geen goed idee.'

De Europese Unie wil af van de bedragen die consumenten als voorschot aan hun energiemaatschappij moeten betalen. Achteraf wordt berekend of de gebruiker te veel of te weinig heeft betaald.

Zuiniger

De Europese Commissie denkt dat burgers zuiniger met hun energiegebruik omgaan als ze elke maand een energierekening krijgen. Dat meldt De Telegraaf vrijdag.

Volgens Energie-Nederland betalen consumenten bij maandelijkse energienota's in de zomer vrijwel niets en in de winter opeens honderden euro’s.

De branchevereniging wil dat de Europese Commissie het plan voor de maandelijkse afrekening van energierekeningen schrapt. 'Als je je vinger niet opsteekt, weet je zeker dat er niets gebeurt,' besluit de woordvoerder.

bron: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Economie/318727/Maandelijkse-energierekening-is-geen-optie.htm

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over