Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Manager moederbedrijf Oxxio: maak het moeilijk voor je klanten om tarieven te vergelijken

Donderdag 17 november 2005 23:43Margot Boesveld

 

We hebben naar aanleiding van een bericht van Energeia, een persbureau voor de energiebranche, een persbericht geschreven. Het eerste persbericht dat we hebben geschreven bevatten een aantal fouten. De advocaat van Oxxio reageerde hier meteen op. We hebben het persbericht vervolgens aangepast en opnieuw verstuurd. Hieronder staat het persbericht.

Manager moederbedrijf Oxxio: maak het moeilijk voor je klanten om tarieven te vergelijken

Een manager van het moederbedrijf van Oxxio, Tim Griffiths, heeft in zijn toespraak tijdens het 'Effective strategies to gain and retain utility customers' congres in Amsterdam zijn strategie onthuld: maak het moeilijk voor je klanten om tarieven te vergelijken met die van de concurrent, dan zullen ze minder snel overstappen naar een andere leverancier.

Het is volgens deze snelle zakenman slim om verschillende diensten met voordelen in natura aan te bieden. Dit is de strategie die zij nu al in Engeland voeren. 'Wie bij ons zowel elektriciteit als telefoniediensten afneemt, krijgt van ons een gratis aantal belminuten per maand bij onze dochter Onetel. Op die manier creëer je een soort prijzen-mistgordijn', aldus Griffiths. Hij ziet helemaal geen probleem in het werken met koppelverkoop. 'We maken het de klant wel moeilijk om de prijzen te vergelijken, maar daar is helemaal niets illegaal aan'.

Oxxio is op dit moment de grootste nieuwkomer op de Nederlandse energiemarkt. Volgens de toezichthouder op de energiemarkt (Dte) gaan van alle vragen en klachten die consumenten indienen bijna de helft over Oxxio.

'Het moeilijk maken van prijzen vergelijken is inderdaad niet illegaal, maar je maakt jezelf er niet populair mee bij de klanten. Laten we hopen dat dit niet de toekomstige strategie van Oxxio is', aldus Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond. 'Wij zijn van mening dat consumenten juist in deze tijd behoefte hebben aan duidelijkheid en eerlijke communicatie', vervolgd Dirk-Jan Wolfert. Voor een eerlijk en betrouwbaar vergelijk inclusief rapportcijfers kunnen consumenten terecht op http://www.energieleveranciers.nl/.

[einde bericht]

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Dirk-Jan Wolfert

Ik heb het aangepast, de link werkt weer.

Dinsdag 29 november 2005 17:40

B. Hulsebosch

Beste mensen, ik wil even melden dat de link www.energieleveranciers niet werkt!
Vr, gr. Betty

Dinsdag 29 november 2005 13:40

B. Hulsebosch

Beste mensen, ik wil even melden dat de link www.energieleveranciers niet werkt!
Vr, gr. Betty

Dinsdag 29 november 2005 13:39

Plaats een reactie

Lees meer over