Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Markt heeft mogelijk conflict met Iran nog niet in olieprijs verdisconteerd'

Donderdag 06 april 2006 15:53Margot Boesveld

 

De oliemarkt houdt geen rekening met een escalatie van het conflict tussen Iran en het Westen. De wereld staat dan ook een fors hogere olieprijs te wachten zodra de spanning toeneemt. Dit stelt Paul Horsnell, analist bij zakenbank Barclays Capital, in Het Financieele Dagblad van maandag.

De olieprijs staat sinds het begin van dit jaar tamelijk comfortabel boven de USD 60 per vat. Veel marktpartijen noemen een prijs van circa USD 45 'fair' en zien het verschil tussen beide prijzen als een geopolitieke risicopremie, zo schrijft de krant. Daarbij wijzen ze vooral op de 'burgeroorlog' in Irak en de vrees voor het nucleaire programma van Iran.

Horsnell is het daarmee oneens. Hij meent dat de geopolitieke premie op dit moment nagenoeg nul is. "De markt is vergeten dat er zoiets als Irak en Iran bestaat; dacht ze daar wel aan, dan zou de olieprijs veel hoger liggen." Want hoewel deze thema's op dit moment de prijzen niet beïnvloeden, wil dat niet zeggen dat ze geen significante opwaartse risico's voor de prijs vormen.Volgens Horsnell hoeft er op een spoedige daling van de olieprijzen niet te worden gerekend. "Ik vermoed dat de Opec gaat reageren als de prijs tussen de USD 55 en USD 60 komt. Dan zullen de productiequota worden gereduceerd. Slechts een grote verstoring aan de vraagkant met een lage waarschijnlijkheidskans, zoals een grieppandemie, zou een forse daling van de olieprijs kunnen bewerkstelligen."

Kort gezegd, de energieprijzen zullen flink gaan stijgen.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over