Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Mediamarkt blijkt toch minder goedkoop dan keten claimt

Donderdag 22 mei 2014 10:58Margot Boesveld

 

Consumenten moeten niet blind afgaan op de laagste prijsgarantie van elektronicaketen Mediamarkt. Dat stelt de Consumentenbond na een prijsvergelijking.

De keten belooft zijn klanten de laagste prijs voor elektronicaproducten. Maar uit een vergelijking met tweehonderd concurrenten blijkt het concern in maar 30 procent van de gevallen het goedkoopst te zijn. 

De elektronicaketen vergelijkt zelf ook prijzen, maar kijkt daarvoor naar slechts vijfentwintig concurrenten. In die vergelijking is 95 procent van de producten het voordeligst bij Mediamarkt. 

Sinds afgelopen februari gebruikt het concern digitale prijskaartjes met flexibele prijzen. Elke dag bekijken medewerkers van Mediamarkt de prijzen van vijfentwintig andere aanbieders. Als een product elders goedkoper is, verlaagt de keten de prijs.

Webwinkels
"Maar aanbieders die niet in die lijst staan, bieden producten soms voor honderden euro's minder aan", benadrukt de Consumentenbond. Vooral internetwinkels zijn vaak goedkoper dan Mediamarkt. 

Zo was een wasdroger van Miele 100 euro goedkoper bij webwinkel Bobshop. Ook vonden de onderzoekers een televisie van Samsung die bij FOKA 350 euro voordeliger was dan bij Mediamarkt.

"Dat Mediamarkt het consumenten makkelijk maakt om voordelig te winkelen is goed, maar de Consumentenbond adviseert iedereen om zelf te blijven vergelijken."

Bron: NUgeld.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over