Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

"Meer belasting op diesel"

Dinsdag 20 maart 2007 13:06Margot Boesveld

 

De belasting op milieuonvriendelijke brandstoffen, zoals diesel, zal worden verhoogd. Ook wordt ,,gekeken naar een mogelijke verhoging van de energiebelasting''. Dat zei staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën dinsdag in Brussel tijdens een conferentie over belasting en milieu.De Jager liet weten dat bij aanschaf van auto's het verschil tussen de zuinigste en de minst zuinige auto's 1500 euro is. ,,Ik zet erop in om dit verschil tenminste te verdubbelen. De consument zal daardoor eerder voor de meest zuinige auto kiezen.''De CDA-bewindsman maakte ook duidelijk dat hij wil vasthouden aan belasting op vliegtickets in ons land. De Europese Commissie heeft voorgesteld om de luchtvaart onder de emissiehandel te brengen, waardoor betaald moet worden voor de uitstoot van broeikasgas. De Jager ziet dat niet als een alternatief: ,,Emissierechtenhandel en een belasting op het luchtverkeer gaan prima samen en kunnen elkaar juist versterken.''De Jager riep de overige landen van de Europese Unie op om Nederland bij de belasting op vliegtickets te volgen. Dat zou kunnen voorkomen dat Nederlandse vakantiegangers uitwijken naar Duitsland en België.De staatssecretaris van Financiën gaf een toelichting op het regeerakkoord, waarin staat dat er met ingang van volgend jaar 1,1 miljard extra komt aan vergroening van belasting. Tegenover de ,,vergroeningsmaatregelen'' en andere lastenverzwaringen staan lastenverlichtingen om meer mensen aan betaald werk te helpen, de economie te versterken en voor het jeugd- en gezinsbeleid, aldus De Jager.Hij wil ook na 2008 ,,verder gaan met de vergroening van het fiscale stelsel'' en zei te hopen dat ook de andere EU-landen ervoor kiezen om te komen tot zo'n ,,lastenverschuiving.''

Bron: Vara Kassa

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over