Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Meer keuzevrijheid voor tv kijkers

Donderdag 14 juli 2016 14:12Margot Boesveld

 

Televisiekijkers zitten binnenkort niet meer vast aan een groot pakket zenders waar ze toch niet naar kijken. Staatssecretaris Sander Dekker (Media) wil de verplichting laten vervallen dat aanbieders in een standaardpakket minimaal 30 tv-zenders en 25 radiozenders moeten leveren.

Meerderheid consumenten wil keuzevrijheid

Uit het onderzoek is volgens Dekker gebleken dat 63 procent van de consument zelf een zenderpakket zou willen samenstellen. Overigens is 51 procent alleen geïnteresseerd als dit leidt tot een goedkoper abonnement dan de huidige standaardpakketten.

Hoewel het minimum aantal zenders komt te vervallen, moeten aanbieders sommige zenders wel gewoon nog verplicht blijven leveren. Het gaat daarbij onder meer om NPO 1, NPO 2, NPO 3 en minimaal een regionale omroep.

Keuzevrijheid

De heer Dekker wil de weg vrijmaken voor meer keuzevrijheid voor tv-kijkers, schrijft hij woensdag aan de Tweede Kamer. De verplichting om minimaal 30 zenders aan te bieden, is bedoeld om de toegang tot een gevarieerd aanbod van zenders te garanderen. Nederland is uniek in de wereld met het minimum aantal zenders. Dekker heeft vorig jaar beloofd uit te laten zoeken of tv-kijkers een zogenoemd à-la-cartemenu willen. Daarin kunnen ze zelf zenders kiezen, maar zijn ze niet gebonden aan een vast pakket waarvan een deel van de zenders misschien hun interesse helemaal niet heeft.

Aanbieding televisie

Leuke internet en tv aanbiedingen bekijken? Kijk welke mogelijkheden er op uw adres zijn. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over