“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Meer twintigers met minimumloon

Woensdag 07 mei 2014 09:52Margot Boesveld

 

Sinds het uitbreken van de economische crisis in 2008 zijn vooral meer twintigers voor een minimumloon gaan werken. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) steeg het aantal minimumloonbanen van twintigers van 162.000 in 2008 naar 193.000 in 2012.

In categorieën boven de 30 jaar bleef het aantal minimumloonbanen nagenoeg gelijk. Door de crisis zijn vooral jongeren getroffen, zegt het CBS.

Dat komt onder meer doordat twintigers sneller in aanmerking komen voor een minimumloon. Zij hebben vaker dan ouderen weinig tot geen werkervaring.

Gedwongen
Daarnaast is de arbeidsmarkt voor jongeren de afgelopen jaren fors verslechterd. Het aantal banen van twintigers nam met 29.000 af. Meer twintigers zien zich daardoor volgens het CBS gedwongen om genoegen te nemen met het minimumloon.

In totaal waren er in 2012 491.000 banen met een minimumloon. Dat is 6,2 procent van het totaal aantal banen. In 2008 was dat aandeel nog 5,9 procent.

Bron: nos.nl

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Steeds meer Nederlanders wisselen van energiebedrijf

Woensdag 30 april 2014 11:58

Het aantal Nederlanders dat is overgestapt naar een ander energiebedrijf, lag vorig jaar hoger dan ooit tevoren. In totaal koos 13,1 procent van de consumenten voor een andere aanbieder, tegen 12,...

Lees meer

Essent ZekerDalen: een voordelig energiecontract of juist niet?

Dinsdag 29 april 2014 09:40

Energieleverancier Essent moedigt nieuwe en bestaande klanten aan om te kiezen voor Zeker Dalen. Via spotjes op tv en een internetcampagne worden energiecontracten aangeboden met tarieven die ‘g...

Lees meer

Helft wil tandarts en fysiotherapie in basisverzekering

Maandag 28 april 2014 09:43

Bijna de helft van de Nederlanders (49 procent) wil de kosten voor de tandarts en/of fysiotherapie in het basispakket van de zorgverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van Zorgwijzer.nl onder 17...

Lees meer

ANWB pleit voor teruggeven belastinggeld aan automobilist

Vrijdag 25 april 2014 10:23

De ANWB wil dat automobilisten in 2015 belastinggeld terugkrijgen. Het zou moeten gaan om een verlaging van 250 miljoen euro. Dat zegt ANWB-directeur Guido van Woerkom vrijdag tegen BNR Nieuwsr...

Lees meer