Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Meer twintigers met minimumloon

Woensdag 07 mei 2014 09:52Margot Boesveld

 

Sinds het uitbreken van de economische crisis in 2008 zijn vooral meer twintigers voor een minimumloon gaan werken. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) steeg het aantal minimumloonbanen van twintigers van 162.000 in 2008 naar 193.000 in 2012.

In categorieën boven de 30 jaar bleef het aantal minimumloonbanen nagenoeg gelijk. Door de crisis zijn vooral jongeren getroffen, zegt het CBS.

Dat komt onder meer doordat twintigers sneller in aanmerking komen voor een minimumloon. Zij hebben vaker dan ouderen weinig tot geen werkervaring.

Gedwongen
Daarnaast is de arbeidsmarkt voor jongeren de afgelopen jaren fors verslechterd. Het aantal banen van twintigers nam met 29.000 af. Meer twintigers zien zich daardoor volgens het CBS gedwongen om genoegen te nemen met het minimumloon.

In totaal waren er in 2012 491.000 banen met een minimumloon. Dat is 6,2 procent van het totaal aantal banen. In 2008 was dat aandeel nog 5,9 procent.

Bron: nos.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over