Meer twintigers met minimumloon
Woensdag 07 mei 2014 09:52:45

Sinds het uitbreken van de economische crisis in 2008 zijn vooral meer twintigers voor een minimumloon gaan werken. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) steeg het aantal minimumloonbanen van twintigers van 162.000 in 2008 naar 193.000 in 2012.

In categorieën boven de 30 jaar bleef het aantal minimumloonbanen nagenoeg gelijk. Door de crisis zijn vooral jongeren getroffen, zegt het CBS.

Dat komt onder meer doordat twintigers sneller in aanmerking komen voor een minimumloon. Zij hebben vaker dan ouderen weinig tot geen werkervaring.

Gedwongen
Daarnaast is de arbeidsmarkt voor jongeren de afgelopen jaren fors verslechterd. Het aantal banen van twintigers nam met 29.000 af. Meer twintigers zien zich daardoor volgens het CBS gedwongen om genoegen te nemen met het minimumloon.

In totaal waren er in 2012 491.000 banen met een minimumloon. Dat is 6,2 procent van het totaal aantal banen. In 2008 was dat aandeel nog 5,9 procent.

Bron: nos.nl

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Steeds meer Nederlanders wisselen van energiebedrijf
Het aantal Nederlanders dat is overgestapt naar een ander energiebedrijf, lag vorig jaar hoger dan ooit tevoren. In totaal koos 13,1 procent van de consumenten voor een andere aanbieder, tegen 12,...
Essent ZekerDalen: een voordelig energiecontract of juist niet?
Energieleverancier Essent moedigt nieuwe en bestaande klanten aan om te kiezen voor Zeker Dalen. Via spotjes op tv en een internetcampagne worden energiecontracten aangeboden met tarieven die ‘g...
Helft wil tandarts en fysiotherapie in basisverzekering
Bijna de helft van de Nederlanders (49 procent) wil de kosten voor de tandarts en/of fysiotherapie in het basispakket van de zorgverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van Zorgwijzer.nl onder 17...