Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Meer wanbetalers door nieuw zorgstelsel

Woensdag 14 maart 2007 16:34Margot Boesveld

 

Sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel per 1 januari 2006 zijn er meer mensen die de premie niet betalen. Volgens een woensdag gepubliceerd onderzoek van de NOS hebben zo'n 300.000 mensen al een halfjaar lang geen premie betaald. Een derde heeft zelfs nog nooit premie betaald voor de basisverzekering.Volgens een woordvoerster van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) kloppen de cijfers die de NOS hanteert niet. ,,Tijdens de oude situatie hadden we ook wanbetalers. Het is niet goed bijgehouden, maar schattingen daarvan liggen rond de 400.000. Het klopt dus niet dat er meer mensen zijn die hun premie niet betalen.'' Bovendien, zo onderstreept de woordvoerster, zijn er over het afgelopen jaar nog geen cijfers bekend.Zorgverzekeraars lopen premie mis en die financiële schade wordt grotendeels betaald door mensen die de premies wel betalen.Een woordvoerder van Achmea bevestigt de trend, maar precieze cijfers van wanbetalers heeft hij niet. Hij schat het aantal cliënten dat de basispremie niet kan ophoesten tussen de 20.000 en 30.000. Hij zei wel dat Achmea al 70.000 cliënten heeft geroyeerd voor een aanvullende verzekering.Dat het nieuwe zorgstelsel voor een groter aantal wanbetalers heeft gezorgd, is volgens de woordvoerder ,,niet geheel onlogisch''. Die mensen die voorheen een ziekenfondsverzekering hadden, hebben hun premie enorm zien stijgen. ,,Het is een enorme lastenverzwaring voor hen en, zo blijkt, zeer lastig op te brengen.''Zorgverzekeraars Nederland herkent de verhalen niet en zegt ,,dat wanbetaling niet nieuw is''. Ook zou volgens de koepelorganisatie het aantal wanbetalers niet door het nieuwe zorgstelsel zijn gestegen.De verzekeraars hebben afgesproken dat zij wanbetalers als het gaat om de basisverzekering tot 1 juli niet zullen royeren. Maar een afspraak voor daarna is nog niet gemaakt. Zorgverzekeraars Nederland hoopt zo snel mogelijk met de nieuwe minister Ab Klink van Volksgezondheid om de tafel te zitten.Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over