“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Mensen achter 'SLOOPDECRISIS' ook achter NL Energie en Youfone

Donderdag 19 december 2013 10:12Margot Boesveld

 

 

Het nieuwe collectieve inkoopcollectief Sloopdecrisis - dat wordt gepromoot door RTL4 en Annemarie van Gaal, en is opgericht door het bedrijf opgezet door mensen achter De Nederlandse Energiemaatschappij (NL Energie) - biedt mensen diensten aan van investeerders achter NL Energie.
Sloopdecrisis.nl is een website waar mensen zich kunnen inschrijven voor ‘korting’ op energie, verzekeringen en telefonie. Vervolgens veilt de website deze klanten, die vervolgens een aanbieding in hun mailbox krijgen. Sloopdecrisis.nl is opgezet MindGrind bv, wat weer is opgezet door Harold Swinkels en Pieter Schoen, oprichters ook van NL Energie.
Vlak nadat Quote hierover berichtte, is het bestuur van MindGrind overgegaan naar anderen. Sloopdecrisis sponsort alle zendtijd rond het RTL4-programma Een dubbeltje op zijn kant. Ondernemer en FD-columnist Annemarie van Gaal, mede-presentator van dat programma, promootte Sloopdecrisis in RTL Boulevard. Ze verklaarde aan Quote niet te weten van banden tussen de website en NL Energie.
Ondertussen is de eerste veiling geweest. U kunt nog steeds invullen, en u zult dan zien dat u een aanbieding krijgt van… NL Energie. ‘Dat is niet verbazend’, zegt Dirk- Jan Wolfert van de Vastelastenbond uit Eindhoven, dat onderzoek doet naar dit soort aanbiedingen. ‘Het is op initiatief van de oprichters van NL Energie.’
Of de veiling daardoor druk bezocht is door energiebedrijven, is maar de vraag. Enkele grote energiebedrijven bevestigen off the record niet te zijn gekomen. ‘Dat de naam van Schoen op de website staat, zal andere energiebedrijven zeker afschrikken. Want hij heeft dan ook de NAW-gegevens van de klanten. Als een ander energiebedrijf de veiling wint, zou NL Energie een jaar later die klanten weer kunnen benaderen en een nieuwe aanbieding doen. Terwijl die veilingen best wel kostbaar zijn. Je moet als energieleverancier een flinke korting geven. Klanten moeten een paar jaar blijven om dat terug te verdienen.’
‘Uit onderzoek van ons blijkt dat de vervolgtarieven na het eerste jaar bij NL Energie het op één na hoogst zijn, alleen Eon is duurder’, vervolgt Wolfert. ‘Daarom kan het voor hun uit als een klant nog een jaar blijft na het eerste aanbiedingsjaar.’
‘Andere aanbiedingen zijn ook niet automatisch beter. Sloopdecrisis kijkt alleen maar naar prijs, maar bijvoorbeeld niet naar hoeveel MB een internetverbinding heeft, 20 of 50 MB, of dat tandartskosten 75% of 100% zijn gedekt’, zegt Wolfert.
Een andere opvallende aanbieding in SloopdeCrisis komt van Youfone. Een betrokkene daarbiij, Theo de Rooij is ook betrokken bij NL Energie, zo blijkt uit zijn LinkedIn profiel. (mirror).
RTL Nederland liet eerder aan Quote weten dat het wel op de hoogte was van de verbanden tussen MindGrind en NL Energie. Maar vindt dit geen probleem omdat Sloopdecrisis volgens RTL echt onafhankelijk is. Ook Schoen verklaarde tegenover Quote dat Sloopdecrisis echt onafhankelijk is. Zijn hele reactie vindt u hier
Door Henk Willem Smits 
Bron: http://www.quotenet.nl/Nieuws/Mensen-achter-Sloopdecrisis.nl-zitten-ook-achter-NL-Energie-en-Youfone-99969
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Joop Martinali

Hallo Lui,

Ik heb voor mezelf al jaren 'n methode om lagere energiekosten te hebben. Ik heb wel 'ns gezeten bij de Nederlandse Energiemij. waarvan jullie vonden dat dat de slechtste was,maar waar ik zonder problemen € 40,- per/mnd kosten bespaarde door Welkomstpremie van € 24-,- en eindafrekeningspremie van € 240,-. Met mobiel bellen ben ik van Simyo gegaan naar Tele2 omdat die prepaid toestellen leveren tegen lage prijs % 18,50 Nokia 100 met € 20,- betegoed en ZTE € 10,- met € 20,- beltegoed. 1e keer opwaardere voor € 10,- levert € 20,- beltegoed op. Kijkshopaktie € 10,- opwaarderen € 15,- beltegoen en daar deed Tele2 nog € 7,50 bovenop. Ziektekosten heb ik bij CZ met 50+ regeling. Anderen zijn voor basis goedkoper maar voor extra veel duurder. Maar het gaat ons om het totaalplaatje.
OJA, kijk eens naar uw tekst in kolom 5 of 6. Die zin is niet gecontroleerd.
Beiden houden we vinger aan de pols. Mogelijk hebt u in de toekomst wel iets voor me. Via u en Thebe zit ik bij CZ. Door contributie Thebe, meer korting CZ.
Succes! Groeten uit Helmond,
Joop.

Vrijdag 20 december 2013 14:15

Huub

Laat een bekende Nederlander de promotie doen en men denkt dan al snel dat het wel goed zit met de aanbieder van het product.
Als consument tuin je er gemakkelijk in en moet je maar zien of het beloofde wel wordt nagekomen. Zo niet, dan kan je met een civiele procedure je gelijk zien te halen, met alle kosten van dien.
Waarom zoveel risico nemen, als je uit recensies kan opmaken dat de service van NL Energie slecht te noemen is?
Ik kies wederom voor een contract via de Vastenlastenbond. Gewoon vertrouwd!
Ps: Ik heb geen enkel financieel belang bij bovenstaande reactie.

Vrijdag 20 december 2013 12:55

Plaats een reactie

Lees meer over