Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Mensen kennen regels overstappen zorgverzekering niet'

Donderdag 30 november 2006 12:31Margot Boesveld

 

Veel Nederlanders (45 procent) weten niet dat ze voor 1 januari hun zorgverzekering moeten opzeggen, als ze willen overstappen. Bijna 60 procent denkt dat zij tot 1 januari de tijd hebben om een andere verzekering te kiezen en heeft niet door dat ze zich tot 1 februari mogen aanmelden bij een andere verzekeraar.Bijna 80 procent had op 21 november echter nog geen aanbod van zijn of haar huidige verzekeraar binnen gekregen. Ook de voorwaarden en collectieve kortingen zijn nog niet van alle zorgverzekeringen bekend. Dat blijkt donderdag uit een onderzoek van vergelijkingssite Independer.nl onder 2445 bezoekers van de website. Edmond Hilhorst van Independer waarschuwt er voor dat overstappers in tijdnood komen.Die kans is groot als ze zeker willen weten dat ze worden geaccepteerd voor een aanvullende verzekering, voordat ze de oude verzekering hebben opgezegd. Hilhorst noemt overstappen zonder die zekerheid niet verstandig. De acceptatieprocedure die geldt voor ongeveer 30 procent van de aanvullende verzekeringen duurt veelal vier en soms meer weken. Wie dat nog voor 31 december wil rond hebben, zou dat zeker komend weekeinde moeten beslissen.Ongeveer 32 procent van de ondervraagden is overigens wel van plan over te stappen naar een andere verzekeraar, 42 procent weet het nog niet.De PvdA heeft minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) gevraagd verzekerden meer tijd te geven om hun oude verzekering op te zeggen. Maar volgens de minister was dit niet nodig. Volgens hem hebben verzekerden voldoende opzegtijd.Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over