Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Menzis mag artsen blijven belonen

Woensdag 31 mei 2006 12:47Margot Boesveld

 

Zorgverzekeraar Menzis mag artsen blijven belonen die goedkope medicijnen voorschrijven. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem dinsdag bepaald. Eerder had de rechtbank dezelfde conclusie getrokken.Enkele huisartsen- en patiëntenverenigingen waren in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank. Zij willen dat Menzis stopt met het bonussysteem, omdat het inbreuk zou maken op de relatie tussen huisartsen en hun patiënten. Gevreesd wordt dat artsen kiezen voor het goedkoopste medicijn en niet voor het middel dat het beste is voor de patiënt. De tegenstanders vinden dat een verzekeraar zich niet moet bemoeien met de inhoud van de zorg.Het hof oordeelt dat de arts ook in het bonussysteem de vrijheid heeft om te beslissen welk medicijn hij voorschrijft. Daarvoor gelden medische normen, waaraan de arts zich moet houden.De zorgverzekeraar zegt de vergoeding te geven om de kwaliteit van de huisartsenzorg te verbeteren. "Wij vragen doktoren alleen om naast die richtlijnen ook de kosten van een medicijn mee te nemen in hun afweging", zegt voorzitter Roger van Boxtel van de Raad van Bestuur van Menzis. "De arts bepaalt wat er wordt voorgeschreven."Eerder gaf minister van Volksgezondheid Hans Hoogervorst (VVD) aan voorstander te zijn van een voorkeursbeleid voor goedkope medicijnen. Hij moedigt zorgverzekeraars aan hetzelfde beleid te voeren als Menzis.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over