Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

MEP voor nieuwe projecten met onmiddellijke ingang afgeschaft

Dinsdag 22 augustus 2006 16:12Margot Boesveld

 

De subsidieverlening voor nieuwe duurzame energieprojecten (de MEP) is met onmiddellijke ingang afgeschaft. Dat heeft het kabinet vandaag besloten. De reden is dat de doelstelling van 9% duurzame elektriciteit in 2010 naar verwachting met de bestaande projecten wordt gehaald.Het is aan een volgend kabinet om te beslissen of er stappen moeten worden gezet om 'hogere doelstellingen' te halen, zo schrijft minister Joop Wijn van Economische Zaken aan de Kamer. Die maatregelen zullen volgens Wijn in het verlengde moeten liggen van het Actieplan Energietransitie. Daar werkt een groep mensen onder leiding van Reinier Willems van Shell aan.Verzoeken voor MEP-subsidie die vóór vandaag zijn aangevraagd, worden nog behandeld volgens de oude regeling, zo schrijft Wijn. De kosten van de MEP, een regeling die een subsidie per opgewekte kWh garandeert, bedragen in 2006 naar schatting EUR 685 mln. Dat is veel meer dan het begrootte bedrag van EUR 509 mln. In 2007 zal het MEP-budget terugvallen naar EUR 538 mln en daarna weer stijgen: naar EUR 628 mln in 2008, EUR 670 mln in 2009 en EUR 640 mln in 2010.Het kabinet stelt verder voor om (eenmalig) EUR 150 mln uit het FES-fonds te reserveren voor het stimuleren van innovatieve vormen van duurzame energie. De WKK-subsidie zal voor 2006 blijven bestaan -en waarschijnlijk ook voor 2007- maar of dat voor de jaren daarna ook zo is, is nog maar de vraag. Het kabinet heeft het besluit voorgelegd aan de Kamer. Formeel is er echter geen toestemming van de Kamer nodig.Bron: Energeia

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over