Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Miljard extra subsidie voor groene stroom

Dinsdag 12 juli 2016 14:04Margot Boesveld

 

Er komt dit jaar een miljard euro extra beschikbaar voor de subsidiëring van groene stroom. Het gaat niet om nieuw geld, maar de geplande subsidie wordt naar voren gehaald en verhoogd van 4 miljard naar 5 miljard euro. In de eerste ronde van de stimuleringsregeling dit jaar was er 4 miljard euro beschikbaar, maar er werd ruim twee keer zoveel subsidie aangevraagd voor hernieuwbare energieprojecten als beschikbaar was. Het ministerie zegt tegemoet te willen komen aan de forse vraag. Zo kunnen projecten ook eerder gerealiseerd worden en behaalt Nederland eerder de klimaatdoelstellingen. 

Zonneprojecten 

In totaal is er voor dit 9 miljard euro beschikbaar. Voor volgend jaar is nog niet precies duidelijk hoeveel het subsidiebedrag wordt, maar volgens het ministerie gaat het om een vergelijkbaar budget. Bijna 90 procent van de projecten die een subsidie hebben gekregen in de vorige ronde, is een zonne-energieproject. Daarbij gaat het vaak om kleinschalige projecten. 

De SDE+ regeling is erop gericht om de goedkoopste technologieën te ondersteunen. De meeste subsidie is voor biomassa. Zo wordt 1,5 miljard euro van de beschikbare 4 miljard besteed aan het bij- en meestoken van biomassa in kolencentrales.

Geothermie

Andere categorieën waar veel subsidie voor is gereserveerd zijn biomassa warmte en WKK (989 miljoen euro) en geothermie (914 miljoen euro). Voor zonne-energie is 172 miljoen euro toegezegd en ontwikkelaars die windmolens op land gaan bouwen hebben 39 miljoen euro toegezegd gekregen. Ontwikkelaars die de subsidie aanvragen krijgen voor vijftien jaar een bedrag als vergoeding voor de productie van groene stroom. Als er geen stroom wordt geproduceerd, wordt er ook geen subsidie uitgekeerd.

Voordelig groene stroom regelen

Vereniging de Vastelastenbond biedt in samenwerking met Greenchoice voordelig groene stroom uit eigen land aan. 100% Nederlandse windenergie. Direct profiteren van dit aanbod? Klik hier

 

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over