“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Miljoenenboete voor netbeheerder Rendo

Dinsdag 20 januari 2015 15:01Margot Boesveld

 

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft energienetbeheerder Rendo twee boetes opgelegd van in totaal 1,6 miljoen euro. 

Het bedrijf uit Meppel krijgt de boetes omdat het de meetinstallatie bij een biomassacentrale niet goed had gecontroleerd en belangrijke informatie over zijn financiële positie niet op tijd heeft doorgegeven aan toezichthouder ACM. Dit maakte de toezichthouder dinsdag bekend.

Rendo had de meetinstallatie van een biomassacentrale in Steenwijk geschikt verklaard, maar daartoe onvoldoende controles verricht. Voor deze overtreding legt ACM aan Rendo een boete van ruim 1 miljoen euro op.

Meetinstallatie

''De meetinstallatie in de biomassacentrale had de juiste hoeveelheid duurzaam opgewekte elektriciteit moeten meten. De meetgegevens bleken echter onjuist. Dit had voorkomen kunnen worden als de meetinstallatie vooraf goed was gecontroleerd. Rendo heeft die controle niet goed uitgevoerd'', zegt bestuurslid Henk Don van de ACM.

Het bedrijf had daarnaast op tijd moeten melden dat het niet aan de eisen voor de financiële positie van netbeheerders voldeed. Voor deze overtreding krijgt Rendo een boete van 530.000 euro.

''Deze eisen zorgen ervoor dat netbeheerders voldoende geld in kas hebben voor de uitvoering van hun taken. Doordat Rendo te laat heeft gemeld, is ACM belemmerd in haar toezicht op de financiële positie van Rendo'', aldus de toezichthouder.

Rendo stelt in een reactie dat de boetes ten onrechte zijn opgelegd en betwist beide overtredingen. Tevens vindt de netbeheerder dat de boete buitensporig hoog is en ,,ten koste gaat van de activiteiten in haar werkgebied en daarmee van haar klanten in de regio''. Het bedrijf zal daarom bezwaar aantekenen tegen de boete.

 

Bron: www.nu.nl/ondernemen/3976227/acm-legt-netbeheerder-rendo-miljoenenboete-op

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

BTW tarief renovatie tot 1 juli 2015 6%

Vrijdag 16 januari 2015 09:47

Het btw-tarief bij renovatie en herstel van uw woning is 6%. Dit verlaagde tarief geldt nog tot 1 juli 2015. Het 6%-tarief geldt voor het verbouwen en herstellen, isoleren, schilderen, stukadoren...

Lees meer

Spaarrente onder 1 procent

Woensdag 14 januari 2015 15:59

De spaarrente staat op het laagste niveau in tien jaar, maar moet nog lager. Dat blijkt uit gesprekken van Het Financieele Dagblad met topbankiers van grootbanken. Zij verwachten dat de spaarrente ...

Lees meer

Vastelastenbond wenst haar leden een voorspoedig 2015

Woensdag 31 december 2014 11:46

In 2014 hebben we ons assortiment en dienstverlening uitgebreid. Zo was er een succesvolle zonnepanelen actie. Daarnaast hebben we deelgenomen aan verschillende bijneekomsten van ACM. Ook kome...

Lees meer

Voorlopig 1,1 miljoen overstappers zorgverzekering

Maandag 05 januari 2015 11:00

Tot nu toe zijn er zo’n 1,1 miljoen mensen voor 2015 gewisseld van zorgverzekering. Dit komt neer op 6,5% van het totale aantal verzekerden. Deze resultaten blijken uit onderzoek van het info...

Lees meer