Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Miljoenenboete voor netbeheerder Rendo

Dinsdag 20 januari 2015 15:01Margot Boesveld

 

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft energienetbeheerder Rendo twee boetes opgelegd van in totaal 1,6 miljoen euro. 

Het bedrijf uit Meppel krijgt de boetes omdat het de meetinstallatie bij een biomassacentrale niet goed had gecontroleerd en belangrijke informatie over zijn financiële positie niet op tijd heeft doorgegeven aan toezichthouder ACM. Dit maakte de toezichthouder dinsdag bekend.

Rendo had de meetinstallatie van een biomassacentrale in Steenwijk geschikt verklaard, maar daartoe onvoldoende controles verricht. Voor deze overtreding legt ACM aan Rendo een boete van ruim 1 miljoen euro op.

Meetinstallatie

''De meetinstallatie in de biomassacentrale had de juiste hoeveelheid duurzaam opgewekte elektriciteit moeten meten. De meetgegevens bleken echter onjuist. Dit had voorkomen kunnen worden als de meetinstallatie vooraf goed was gecontroleerd. Rendo heeft die controle niet goed uitgevoerd'', zegt bestuurslid Henk Don van de ACM.

Het bedrijf had daarnaast op tijd moeten melden dat het niet aan de eisen voor de financiële positie van netbeheerders voldeed. Voor deze overtreding krijgt Rendo een boete van 530.000 euro.

''Deze eisen zorgen ervoor dat netbeheerders voldoende geld in kas hebben voor de uitvoering van hun taken. Doordat Rendo te laat heeft gemeld, is ACM belemmerd in haar toezicht op de financiële positie van Rendo'', aldus de toezichthouder.

Rendo stelt in een reactie dat de boetes ten onrechte zijn opgelegd en betwist beide overtredingen. Tevens vindt de netbeheerder dat de boete buitensporig hoog is en ,,ten koste gaat van de activiteiten in haar werkgebied en daarmee van haar klanten in de regio''. Het bedrijf zal daarom bezwaar aantekenen tegen de boete.

 

Bron: www.nu.nl/ondernemen/3976227/acm-legt-netbeheerder-rendo-miljoenenboete-op

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over