Miljoenenboete voor netbeheerder Rendo
Dinsdag 20 januari 2015 15:01:46

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft energienetbeheerder Rendo twee boetes opgelegd van in totaal 1,6 miljoen euro. 

Het bedrijf uit Meppel krijgt de boetes omdat het de meetinstallatie bij een biomassacentrale niet goed had gecontroleerd en belangrijke informatie over zijn financiële positie niet op tijd heeft doorgegeven aan toezichthouder ACM. Dit maakte de toezichthouder dinsdag bekend.

Rendo had de meetinstallatie van een biomassacentrale in Steenwijk geschikt verklaard, maar daartoe onvoldoende controles verricht. Voor deze overtreding legt ACM aan Rendo een boete van ruim 1 miljoen euro op.

Meetinstallatie

''De meetinstallatie in de biomassacentrale had de juiste hoeveelheid duurzaam opgewekte elektriciteit moeten meten. De meetgegevens bleken echter onjuist. Dit had voorkomen kunnen worden als de meetinstallatie vooraf goed was gecontroleerd. Rendo heeft die controle niet goed uitgevoerd'', zegt bestuurslid Henk Don van de ACM.

Het bedrijf had daarnaast op tijd moeten melden dat het niet aan de eisen voor de financiële positie van netbeheerders voldeed. Voor deze overtreding krijgt Rendo een boete van 530.000 euro.

''Deze eisen zorgen ervoor dat netbeheerders voldoende geld in kas hebben voor de uitvoering van hun taken. Doordat Rendo te laat heeft gemeld, is ACM belemmerd in haar toezicht op de financiële positie van Rendo'', aldus de toezichthouder.

Rendo stelt in een reactie dat de boetes ten onrechte zijn opgelegd en betwist beide overtredingen. Tevens vindt de netbeheerder dat de boete buitensporig hoog is en ,,ten koste gaat van de activiteiten in haar werkgebied en daarmee van haar klanten in de regio''. Het bedrijf zal daarom bezwaar aantekenen tegen de boete.

 

Bron: www.nu.nl/ondernemen/3976227/acm-legt-netbeheerder-rendo-miljoenenboete-op

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
BTW tarief renovatie tot 1 juli 2015 6%
Het btw-tarief bij renovatie en herstel van uw woning is 6%. Dit verlaagde tarief geldt nog tot 1 juli 2015. Het 6%-tarief geldt voor het verbouwen en herstellen, isoleren, schilderen, stukadoren...
Spaarrente onder 1 procent
De spaarrente staat op het laagste niveau in tien jaar, maar moet nog lager. Dat blijkt uit gesprekken van Het Financieele Dagblad met topbankiers van grootbanken. Zij verwachten dat de spaarrente ...
Vastelastenbond wenst haar leden een voorspoedig 2015
In 2014 hebben we ons assortiment en dienstverlening uitgebreid. Zo was er een succesvolle zonnepanelen actie. Daarnaast hebben we deelgenomen aan verschillende bijneekomsten van ACM. Ook kome...

Populair

Word gratis lid van de Vastelastenbond
Als lid van de Vastelastenbond begin je meteen met profiteren:
  • Gratis WOZ-waarde check
  • Advies over al je energievragen
  • Energiefeitjes & bespaartips in je mailbox
  • Jaarlijks adviesgesprek over je vaste lasten

Lees hoe we anderen hebben geholpen

10
Gewoon perfect ontzorgt.
Een uitstekende klantenservice. Op, voor mij serieuze, vragen krijg ik vlot en duidelijk antwoord.
9
Keurig geregeld
Alles keurig op tijd geregeld.
10
Geen omkijken naar
Alles prima en automatisch geregeld.
30-10-2019 Nico, Woerden
21-10-2019 Jan, Cuijk
21-10-2019 Jaap, Schiedam