“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Minder fraude ontdekt door zorgverzekeraars

Woensdag 15 juni 2016 08:37Margot Boesveld

 

Zorgverzekeraars hebben vorig jaar voor 505 miljoen euro aan onterechte zorgdeclaraties geconstateerd. In 2 procent van alle onterechte declaraties ging het om fraude, de rest is een vergissing.

In totaal werd er in 2015 voor 20 miljoen euro aan fraude ontdekt, meldt brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) woensdag op basis van een inventarisatie.

Bij meer dan de helft van dat bedrag, 11,1 miljoen euro, is aantoonbaar fraude vastgesteld. Bij de rest kon het vermoeden niet bewezen worden of ging het om een administratieve fout van een zorgaanbieder.

In vergelijking met 2014 is er voor 7,6 miljoen euro minder aan fraude vastgesteld. In de meeste gevallen gaat het om fraude met het persoonsgebonden budget (pgb).

Van de 505 miljoen euro aan onterechte zorgdeclaraties is 485 miljoen euro al teruggevorderd of gecorrigeerd. Het teruggevorderde bedrag ligt 36 miljoen hoger dan in 2014. Dat komt onder meer door slimmere en betere controle.

Bron: Nu.nl

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Waar dien je rekening mee te houden als je nummerbehoud wilt?

Vrijdag 10 juni 2016 15:04

Wanneer je een nieuw telefoonabonnement afsluit kan het handig zijn om je huidige nummer te behouden. Vaak is dit geen probleem. Maar waar moet je op letten? Zijn er ook situaties waarbij je je telefo...

Lees meer

KPN wint aandeel in krimpende TV markt

Donderdag 09 juni 2016 13:53

KPN heeft zijn marktaandeel op het gebied van televisie vorig kwartaal verder vergroot. Het bedrijf toonde daarmee groei in een krimpende markt. KPN verbeterde zijn marktaandeel met 0,3 procentpunt...

Lees meer

Premie autoverzekering snel omhoog

Woensdag 08 juni 2016 08:50

Autoverzekeringen worden snel duurder. Dat blijkt uit onderzoek van Independer. De vergelijkingssite denkt dat, hoewel nog niet alle verzekeraars hun premies hebben verhoogd, dit nog wel dit jaar zal ...

Lees meer

Glasvezelnet breidt verder uit

Maandag 06 juni 2016 08:41

Steeds meer huizen beschikken over een glasvezelaansluiting. Inmiddels is een op de drie Nederlandse huishoudens aangesloten op het zogeheten FTTH-net, waarmee ze snel kunnen internetten, meldde markt...

Lees meer