Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

MKB'er kan telecomcontract per maand opzeggen

Vrijdag 30 september 2016 15:03Margot Boesveld

 

Mkb’er kan nu per maand zijn telecomcontract opzeggen, ook als dat stilzwijgend was verlengd. Per 1 oktober 2016 kunnen zakelijke afnemers van telecomdiensten eenvoudiger wisselen van telecomaanbieder. Alle zakelijke klanten moeten hun contract kunnen opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand als dit contract stilzwijgend verlengd was. Bovendien worden ook bestaande contracten die voor 1 oktober 2016 stilzwijgend zijn verlengd of vernieuwd maandelijks opzegbaar.

Van ‘consument’ naar ‘eindgebruiker’

Van oudsher waren kleine zakelijke gebruikers als zzp’ers en mkb’ers minder goed beschermd dan consumenten, die onder de strenge consumentenwetgeving vallen. Op initiatief van de Tweede Kamer is de wet gewijzigd om de bescherming uit te breiden van ‘consument’ naar ‘eindgebruiker’. Onder de term eindgebruiker valt ook de zakelijke markt. Het nieuwe wetsartikel is vooral goed nieuws voor zzp’ers en mkb’ers. ACM ontving regelmatig klachten van ondernemers die dachten dat hun telecomcontract was afgelopen. Bij een overstap kregen zij toch een afkoopsom of boete van hun oude aanbieder.

 

Bron: ACM

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over