“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Mobiel bellen in buitenland goedkoper

Woensdag 19 juli 2006 11:57Margot Boesveld

 

Mobiel bellen in het buitenland wordt waarschijnlijk een stuk goedkoper. De Europese Commissie zal woensdag instemmen met voorstellen van Eurocommissaris Reding (Media) daartoe, zo verwachten deskundigen van de Europese Commissie. ,,In Europa, met zijn vele landen, word je als mobiele beller nu gestraft voor het overschrijden van de grens'', aldus een bron bij de Commissie.In de voorstellen van Reding blijven toeristen en reizigers overigens betalen als ze bijvoorbeeld op vakantie in Frankrijk op hun Nederlandse mobiel worden gebeld. Daar zijn nu eenmaal kosten aan verbonden voor de telefonie-aanbieder in het ontvangende land, aldus een bron bij de Commissie.Niet alleen gebeld worden, ook zelf mobiel bellen in het buitenland wordt goedkoper. Wie met zijn Nederlandse mobiel in Madrid een taxi belt, betaalt het lokale tarief met hooguit een opslag van 30 procent, is het voorstel van Brussel. Voor sms'en doet de Commissie geen voorstellen.De Commissie kan de prijzen voor de particuliere markt niet bepalen, maar kan de telecombedrijven wel maxima opleggen. De maximale marge die de Commissie voorstelt, is 130 procent van het tarief dat de bedrijven elkaar onderling berekenen voor het gebruik van elkaars netwerk. Nu is dat vaak 400 procent.Doel van de Commissie is dat telefoon ontvangen in het buitenland maximaal zeventien cent gaat kosten, lokaal bellen maximaal 34 cent per minuut en internationaal maximaal 51 cent.Wanneer de regelgeving wordt ingevoerd is nog onduidelijk. Sommigen binnen de Commissie willen de mobiele aanbieders een zomer extra de tijd geven om zelf orde op zaken te stellen. Dan gaan de maatregelen in de winter van 2007-2008 of in de zomer van 2008 in.Volgens de Commissie moet de sector niet klagen over dreigende inkomstenderving. De winsten die nu met het bellen in het buitenland worden geboekt, het zogeheten 'roaming', zijn nu erg hoog in een markt waarin 8,5 miljard euro per jaar omgaat. Als de kosten voor de particulier gaan dalen, gaan mensen ongetwijfeld meer bellen als ze in het buitenland zijn, verwacht de Commissie. Dat is weer profijtelijk voor de sector.Bron: ANP

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over