“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Mogelijk misleiding met uitvaartverzekering

Donderdag 13 juni 2013 15:18Margot Boesveld

 

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is een onderzoek begonnen naar financieel adviseurs en bemiddelaars van uitvaartverzekeringen. 

De toezichthouder heeft de laatste tijd veel meldingen gekregen van consumenten die mogelijk misleid worden bij het afsluiten van de verzekeringen. Dat meldde de AFM donderdag.

De meldingen komen veelal van mensen met een uitvaartverzekering die ongevraagd het advies krijgen om over te stappen. Ze zeggen dat het vaak onduidelijk is door welke partij ze worden benaderd.

De adviseurs en bemiddelaars zouden daarnaast niet vermelden dat ze advieskosten in rekening brengen. Gemiddeld liggen die tussen de 350 en 500 euro.

Verplicht

Zij zijn verplicht die kosten direct bij de consument in rekening te brengen. De AFM vindt het belangrijk dat ze daar open over zijn tegen de consument.

De AFM heeft naar eigen zeggen opvallend veel klachten ontvangen over MoRe Financieel Advies B.V. en Unique Verzekeringen B.V.

bron: nugeld.nl/portemonnee/3499718/mogelijk-misleiding-met-uitvaartverzekering.html

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Verzekeraars maken regels schadevrije jaren duidelijker

Woensdag 12 juni 2013 16:02

Het opgeven van schadevrije jaren bij het overstappen naar een andere verzekeraar wordt een stuk makkelijker. Dat hebben de verzekeraars woensdag besloten op de vergadering van het Verbond van ...

Lees meer

Onderzoek: Overlijdensrisicoverzekering duurder voor vrouwen

Woensdag 12 juni 2013 10:00

Sinds aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen mannen en vrouwen gelijke premies moeten aanbieden, zijn de tarieven voor vrouwen sterk omhoog gegaan en voor mannen juist naar beneden. Dat blijkt ...

Lees meer

Huren stijgen met 4,8 procent

Maandag 10 juni 2013 10:29

De huurprijs van een woning stijgt dit jaar naar verwachting gemiddeld 4,8 procent. Dat is de grootste stijging sinds 1994, toen de huren met 5,1 procent stegen. De stijging is onder meer het g...

Lees meer

Aantal digitale tv-aansluitingen verder gegroeid

Dinsdag 04 juni 2013 09:35

Het aantal digitale tv-aansluitingen is in het eerste kwartaal met 1,7 procent gegroeid tot 6,47 miljoen. Van deze groep heeft 3,67 miljoen ook een analoge tv-aansluiting. Dat blijkt uit cijfer...

Lees meer