Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nederlander geeft minder aan goede doelen

Donderdag 25 april 2013 17:37Margot Boesveld

 

Mensen zijn minder vrijgevig geworden door de economische crisis. Na jaren van stijgen was het bedrag dat in 2011 aan goede doelen werd gegeven, gedaald tot bijna 4,3 miljard euro. Dat is het laagste bedrag sinds 2001.

In 2011 gaven huishoudens gemiddeld 200 euro aan goede doelen, 5 procent minder dan in 2009. Dat blijkt maandag uit onderzoek van de werkgroep Filantropische Studies van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Particulieren zijn veruit de grootste donoren: 20 procent van de Nederlandse huishoudens is verantwoordelijk voor 80 procent van het totaalbedrag aan giften. Wel zijn de gulle gevers steeds minder  trouw aan een bepaalde organisatie. Ook de collectant aan de deur kan op minder spontane donaties rekenen.

Goede doelen op het gebied van kerk en levensbeschouwing kunnen de meeste donaties verwachten, gevolgd door gezondheidsorganisaties en internationale hulp.

 

Bedrijven
In 2011 gaven meer bedrijven dan voorheen geld aan goede doelen. Dit waren echter veel lagere bedragen dan in voorgaande jaren, waardoor het totaalbedrag aan donaties van bedrijven in dat jaar toch daalde. Bedrijven geven juist het meest aan sport en recreatie.

"De economische crisis duurt al langer, maar de effecten op het geefgedrag worden nu pas duidelijk", zegt VU-hoogleraar Theo Schuyt.

Donderdag 25 april presenteren VU-wetenschappers tijdens de Dag van de Filantropie hun rapport Geven in Nederland 2013, over giften, nalatenschappen, sponsoring en vrijwilligerswerk.

Bron: nu.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over