Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nederlander komt om in verzekeringen

Maandag 06 augustus 2007 13:24Margot Boesveld

 

Nederlanders sluiten steeds meer verzekeringen af. Gemiddeld hebben wij acht verzekeringen lopen. Dit blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS).Dertig procent van de Nederlanders bezit zelfs tien of nog meer polissen. Opvallend is dat vooral bij Nederlanders boven 35 jaar het aantal ingekochte verzekeringen toeneemt, zeker als er kinderen zijn.Maar Nederlanders met een eigen woning hebben de meeste polissen. De woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars denkt dat dat komt omdat wij steeds meer de neiging hebben om onze risico's af te willen dekken. "Hoe meer verzekeringen, hoe zwaarder de premies op hun portemonnee drukken. Maar toch verzekeren ze zich meer en meer", zegt hij.Naast de verplichte verzekeringen, zijn polissen voor aanvullende dekking populair zoals de woonlastenverzekering, die inkomstenverlies na werkloosheid of arbeidsongeschiktheid afdekt zodat mensen in hun koophuis kunnen blijven. Ook de rechtsbijstandverzekering is populair. "Vroeger gingen mensen naar een advocaat of vakbond, nu schaffen ze daarvoor zo'n verzekering aan", zegt de woordvoerder.Er zijn ook heel wat Nederlanders die dubbel verzekerd zijn. Vooral bij reis-, ziektekosten en ongevallenverzekeringen, zegt het Verbond. Verzekeraars hebben afgesproken om klanten op hun dubbele polissen te wijzen. De Consumentenbond ziet daarentegen dat veel verzekeraars over dubbele premie-inkomsten zwijgen.Onderzoek uit mei laat overigens zien dat bijna de helft van de mensen vindt dat er veel te veel verzekeraars en soorten polissen zijn om daar goed uit te kunnen kiezen.Bron: Telegraaf.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over