Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nederlander maakt zich zorgen over energierekening

Dinsdag 25 juni 2013 11:55Margot Boesveld

 

Vier op de tien Nederlanders maken zich zorgen over de hoogte van de energierekening; 15 procent verwacht te moeten bijbetalen.

Ruim een kwart verwacht niet bij te betalen, maar ook geen geld terug te krijgen.

Mannen geven vaker dan vrouwen aan te verwachten quitte te spelen. In het westen, noorden en oosten denkt men vaker geld terug te krijgen dan in het zuiden.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Eneco, uitgevoerd door Ipsos onder 1003 Nederlanders.

Zeven op de tien ondervraagden weten hoeveel geld ze maandelijks aan energie kwijt zijn. In het zuiden (163 euro) en het noorden (161 euro) zegt men meer kwijt te zijn dan inwoners van de drie grote steden (133 euro).

Meterstanden

Bijna de helft van de consumenten houdt de meterstanden niet bij. Degene die dat wel doen, doen dat het vaakst met pen en papier. De andere helft houdt het bij op een spreadsheet (26 procent) of via een digitale tool van de energieleverancier (25 procent).

Hoewel 1 procent zegt dagelijks de meterstand bij te houden, doen de meeste Nederlanders dat 1 tot 5 keer per jaar.

Acht op de tien Nederlanders zijn bewust bezig met energieverbruik. Een kwart let bij de aanschaf van nieuwe producten op het verbruik. Bijna de helft zet de verwarming lager om energie te besparen. 69 procent is actief bezig om het energieverbruik te verminderen.

Zonnepanelen

Financieel rendement is de belangrijkste reden om zonnepanelen aan te schaffen, slechts een kwart noemt het milieu als hoofdreden. De grootste drempel zijn de aanschafkosten. Van degene die al zonnepanelen hebben, geeft 41 procent het milieu aan en 31 procent het financieel rendement aan als reden.

Vier op de tien ondervraagden zijn van mening dat een duurzaam huis zou moeten bijdragen aan een goedkopere hypotheek. Bij het kopen van een nieuwe woning krijgt een huis met zonnepanelen in 40 procent van de gevallen de voorkeur.

Bijna een op de drie heeft interesse in het  investeren van spaargeld in een windmolen. Als deze windmolen in de directe omgeving komt te staan, neemt de interesse toe naar 81 procent.

Bron: nugeld.nl/portemonnee/3509588/nederlander-maakt-zich-zorgen-energierekening.html

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over