Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nederlander verbruikt minder energie; kosten blijven hoog

Vrijdag 02 september 2011 11:58Margot Boesveld

 

Nederlandse huishoudens zijn in de laatste dertig jaar de helft minder gas gaan verbruiken. Ook het elektriciteitsverbruik is sinds 2008 gedaald.

In 2010 verstookte een gemiddeld gezin 1.617 kubieke meter gas, in tegenstelling tot 3.145 kubieke meter in 1981.

Dat stelt het rapport Energie in Nederland van brancheorganisaties Energie-Nederland en Netbeheer Nederland. Vooral de opkomst van de HR-ketel en een betere isolatie van huizen hebben een groot aandeel in afname van het gasverbruik.

Zuiniger De daling van het verbruik van energie is vooral te danken aan zuinigere huishoudelijke apparaten. Oudere apparaten die veel stroom verbruiken, worden bij vervanging ingeruild voor een zuiniger apparaat.

In 2010 heeft Nederland 109,4 miljard kilowattuur (kWh) aan elektriciteit verbruikt. Dat is 0,4 procent minder dan het jaar ervoor. Tot 2008 toonde het energieverbruik een licht stijgende lijn tot een piek van 3.558 kWh.

Lees hier het volledige artikel

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over