Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nederlanders eten en drinken relatief goedkoop

Dinsdag 24 juni 2014 10:46Margot Boesveld

 

Voedingsmiddelen zijn in Nederland 3 procent goedkoper dan gemiddeld in de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers die het Europees statistiekbureau Eurostat donderdag heeft gepubliceerd.
Toch beperkt het voordeel in Nederland zich met name tot voedsel en niet-alcoholische dranken. Prijzen van andere goederen en diensten lagen gemiddeld 10 procent boven het Europees gemiddelde.
De prijzen van hotels, restaurants en voertuigen lagen daarentegen ruim 15 procent boven de gemiddelde prijs in andere lidstaten.
Kleding en elektronica waren respectievelijk 5 en 3 procent duurder, terwijl alcohol en tabak in Nederland ongeveer 8 procent meer kostten dan in andere Europese landen.
Duur
Toch zijn goederen en diensten in Nederland nog niet zo duur als in Scandinavië. Zo betaalden Denen vorig jaar gemiddeld veertig procent meer dan andere Europeanen, terwijl Zweden en Finnen 30 en 23 procent dieper in de buidel moesten tasten. Ook in Luxemburg, Ierland en Groot-Brittannië lagen de prijzen hoger dan het Europese gemiddelde.
In Oost-Europa zijn consumenten echter aanmerkelijk goedkoper uit. Zo lagen de prijzen in Bulgarije ongeveer op de helft van het gemiddelde in de Europese Unie, terwijl Roemenen en Polen ruim 40 procent minder hoefden te betalen.
Bron: Novum/ANP
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over