Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nederlanders geven minder uit met kerst

Maandag 16 december 2013 10:22Margot Boesveld

 

Minder Nederlanders vieren dit jaar kerst. Ook komen de gemiddelde bestedingen rond Kerstmis iets lager uit vergeleken met vorig jaar. Dit blijkt uit een representatief onderzoek door Q&A Research & Consultancy.
Ongeveer 86 procent van de Nederlandse bevolking geeft aan dit jaar op een of andere wijze kerst te vieren. Vorig jaar was dit nog ruim 89 procent.
De Nederlanders die wel kerst vieren, geven gemiddeld een paar euro minder uit. Hoewel positieve berichten over de economie inmiddels overheersen, is de Nederlandse consument kennelijk nog erg voorzichtig met geld uitgeven, zegt Q&A.
Sinterklaas
Volgens de onderzoekers zijn er meerdere redenen voor de lichte daling in de uitgaven. Zo zouden meer mensen dit jaar cadeaus voor sinterklaas hebben gekocht. ''In sommige gevallen gaat dit dan ten koste van de kerstcadeaus'', aldus de onderzoekers.
Ook blijkt de kunstkerstboom steeds populairder. Consumenten kopen zodoende niet meer elk jaar een nieuwe boom. Bovendien stunten verkopers flink met de prijzen voor de kerstboom, waardoor er simpelweg minder besteed wordt.
''Tot slot eten Nederlanders in toenemende mate bij elkaar thuis, wat ten koste gaat van de bestedingen in restaurants.''
Leukste tijd
Ondanks dat de bestedingen rond kerst af lijken te nemen, zijn deze dagen voor 59 procent van de Nederlandse bevolking ''de leukste tijd van het jaar'' en ''erg belangrijk''.
Opvallend is wel dat steeds meer mensen nog niet weten wat ze met de kerstdagen gaan doen. Er worden minder activiteiten gepland dan voorgaande jaren.
Wel gaan Nederlanders steeds vaker naar kerstmarkten. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen NBTC-NIPO telde vorig jaar 10 miljoen kerstmarktbezoeken van Nederlanders in binnen- of buitenland. In 2010 waren dit er nog 9,2 miljoen. 
Steden als Düsseldorf, Aken, Keulen en Münster gelden in deze tijd van het jaar als populaire bestemmingen om kerstinkopen te doen of eten en drank in te slaan.
Door: ANP / nugeld.nl/portemonnee/3655039/nederlanders-geven-minder-met-kerst.html
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over