Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nederlanders zijn steeds zuiniger met energie

Woensdag 07 december 2005 09:00Margot Boesveld

 

Nederlanders maken steeds meer gebruik van energiezuinige apparaten, zoals een hoogrendementsketel (hr-ketel) en spaarlampen. Ook proberen mensen energie te besparen door minder licht te laten branden en water te besparen. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag naar buiten heeft gebracht. In 2004 had 52 procent van de Nederlandse huishoudens een hr-ketel. Dat is 10 procent meer dan in 1999. Vooral woningeigenaren en bewoners van eengezinswoningen maken gebruik van de ketels. Ze komen vaker voor in kleinere gemeenten dan in sterk verstedelijkte gebieden. Ongeveer 14 procent van de huishoudens verwarmt het huis met een verbeterdrendementsketel. Een derde maakt gebruik van andere manieren, zoals een conventionele ketel, een kachel, zonnepanelen of stadsverwarming. Het gebruik van spaarlampen is toegenomen van 56 procent in 1999 naar 62 procent in 2004. Meer ouderen dan jongeren verlichten hun huis met deze lampen. Verder probeert ruim driekwart van de huishoudens te bezuinigen door minder licht te laten branden. De hoge olieprijs heeft veel nadelen, maar ook enkele grote voordelen. Mensen gaan zuiniger met energie om en er wordt meer geïnvesteerd in alternatieve bronnen.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over