Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nederlands zorgstelsel: "het voorbeeld van een stelsel dat werkt"

Donderdag 17 november 2016 12:47Margot Boesveld

 

Het zorgstelsel in Nederland doet het in vergelijking met tien andere hoogontwikkelde westerse landen goed. Dit blijkt uit een onderzoek van The Commonwealth Fund (CWF), een Amerikaanse denktank op het gebied van zorg.De onderzoekers hebben in totaal 26.863 volwassen ondervraagd uit Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nederland. Ze hebben zich gericht op de zorg bij huisartsen en ziekenhuizen.

Het Nederlandse zorgsysteem is volgens de onderzoekers "het voorbeeld van een stelsel dat werkt". De zorg scoort het hoogste als het gaat om snelle toegankelijkheid van zorg en toegang tot zorg buiten kantooruren. Ook hebben Nederlanders vergeleken met de andere tien landen eenvoudig toegang tot een huisarts, zijn de wachttijden kort en zijn er weinig financiële barrières om zorg te kunnen krijgen.

Verbeteringen in huidige zorgstelsel

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) is blij met het resultaat van het onderzoek, maar ziet ook nog genoeg ruimte voor verbeteringen. "De uitkomsten van dit onderzoek bevestigen mijn gevoel van trots als ik op werkbezoek ben in ziekenhuizen en gezondheidscentra." "Tegelijkertijd zie ik ook dat we niet achterover kunnen leunen", aldus Schippers. "We kunnen nog veel verbeteren. Laten we dat doen en niet onze tijd verdoen met een stelseldiscussie. In het buitenland, en dan hebben we het dus niet over ontwikkelingslanden, kijken ze met jaloerse blikken hoe wij onze zorg hebben georganiseerd."

Overstapseizoen zorg

Sinds een aantal jaar kunnen Nederlanders zelf kiezen welke zorgverzekeraar ze wensen. Dit kan van 19 november 2016 tot en met 30 januari 2017. 

 

 

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over