“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Netbeheerders sluiten convenant uitrol slimme meters

Dinsdag 24 juni 2014 09:25Margot Boesveld

 

Netbeheerders gaan de slimme energiemeter vanaf 1 januari volgend jaar grootschalig aanbieden aan consumenten. 
Met energieleveranciers en onafhankelijke dienstenaanbieders is vrijdag een convenant getekend om dat te regelen.
Kern van deze overeenkomst is dat de beheerders van de stroom- en gasnetten energieleveranciers en aanbieders informeren over plaats en tijdstip waarop zij de slimme meter aanbieden. Zij kunnen er dan op inspelen en de klant een aanbod doen voor producten en diensten die aan de meter zijn te koppelen.
Met de slimme meter krijgen klanten om de maand een overzicht van hun energieverbruik. Dat moet er voor zorgen dat zij zuiniger met het verlichten en verwarmen van hun huis omgaan. Het apparaat kan op afstand worden afgelezen. Het doorgeven van de meterstanden is niet meer nodig.
Energiebesparing
''De slimme meter op zich zorgt voor een energiebesparing van 3 tot 4 procent. Maar de meter wordt pas echt slim als hij 'realtime' kan worden afgelezen. Dat kan door de meter bijvoorbeeld te koppelen aan een app voor smartphone of pc. Of door een display in de huiskamer. Dan kan de besparing oplopen tot 10 procent op jaarbasis'', aldus een woordvoerder van Netbeheer Nederland.
De vervanging van de oude meters door slimme meters gebeurt kosteloos en alleen als de klant dat wil. Het is de bedoeling in 2020 80 procent van de kleinverbruikers een slimme meter in huis heeft. Dat komt neer op circa 6 miljoen huishoudens. In de afgelopen jaren hebben al ruim 600.000 huishoudens een slimme meter gekregen.
De grootschalige verspreiding van slimme meters is onderdeel van het Energieakkoord.
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

17 miljoen vakanties: 2 miljoen zonder reisverzekering

Maandag 23 juni 2014 09:45

Nog steeds gaan reizigers zonder reisverzekering op vakantie. Vorig jaar maakten Nederlanders meer dan 17 miljoen buitenlandse vakanties, waarvan 12 procent zonder reisverzekering, blijkt uit het Cont...

Lees meer

Bellen 0900-nummer kost maximaal een euro

Donderdag 19 juni 2014 10:19

Het bellen naar een klantenservice met een 0900-nummer kost voortaan maximaal een euro per gesprek plus de eigen belkosten. De maatregel is een gevolg van nieuwe consumentenregels, die vrijdag ...

Lees meer

'Nederlander voorstander van afschaffen energievoorschot'

Woensdag 18 juni 2014 10:39

Bijna zes op de tien Nederlanders vinden dat het maandelijkse voorschot voor de energierekening moet worden afgeschaft. Dat blijkt uit onderzoek van Energievergelijk.nl onder 1.268 huishoudens....

Lees meer

Verhoging waterbelasting van de baan

Dinsdag 10 juni 2014 09:58

DEN HAAG - De verhoging van de waterbelasting die consumenten en bedrijven veel geld zou gaan kosten, is van de baan. Staatssecretaris Eric Wiebes heeft dit vandaag in een brief l...

Lees meer