Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Netnummers niet langer aan regio gebonden

Vrijdag 21 juli 2006 12:21Margot Boesveld

 

Netnummers zijn vanaf donderdag niet meer gebonden aan een vaste regio. Dat meldde het ministerie van Economische Zaken donderdag. Daar waar bijvoorbeeld 030 tot op heden het netnummer was voor Utrecht en 020 voor Amsterdam kunnen abonnees deze vaste aansluitingen vanaf nu ook voor een bepaalde periode gebruiken vanaf andere locaties.Verder komen er twee nieuwe 10-cijferige nummerreeksen die beginnen met de cijfers 085 en 091, die voor zowel bedrijven als particulieren beschikbaar komen. Ook bij deze twee reeksen is geografische gebondenheid niet vereist.Abonnees kunnen de vaste telefoonnummers onder bepaalde voorwaarden gebruiken in bijvoorbeeld Groningen of Frankrijk. De voorwaarde is dat de woon- of vestigingsplaats van de bijbehorende persoon of organisatie zich in het betreffende netnummergebied bevindt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij iemand die in Amsterdam (020) woont, maar een aantal maanden per jaar in Groningen of Frankrijk verblijft. Volgens de nieuwe mogelijkheden kan deze persoon dan zijn Amsterdamse 020-nummer in Frankrijk gebruiken. De uitwerking daarvan berust bij de operators.De nieuwe 10-cijferige nummerreeksen die beginnen met de cijfers 085 en 091 zijn helemaal niet gebonden aan een regio. Deze zijn voor toepassingen waarbij zogenoemd nomadisch gebruik mogelijk is.Nomadisch gebruik wil zeggen dat het nummer gebruikt kan worden op welke aansluiting dan ook binnen of buiten Nederland. Aanvullende maatregelen zorgen ervoor dat tarieven van 085 nummers vergelijkbaar zullen zijn met het bellen naar binnenlandse nummers.Bij de telefoonnummers beginnend met 091 zijn afwijkende tarieven mogelijk voor nieuwe typen diensten zoals beeldtelefonie of diensten met een hogere dan gemiddelde kwaliteit. Voor beide nieuwe reeksen zijn één miljoen nummers beschikbaar.Volgens het ministerie komt de introductie van deze nieuwe telefoonnummers tegemoet aan een toenemende behoefte uit de markt naar mobiliteit en bellen via Internet (Voice over IP). "De uitgifte van deze nieuwe nummers betekent een extra stimulans van VOIP. Nederland loopt met dit pakket maatregelen voorop in de wereld."Over twee maanden kunnen deze nieuwe telefoonnummers door telecomaanbieders worden aangeboden. Zij kunnen de nummers aanvragen bij de OPTA, die er toezicht op zal houden dat de telecomaanbieders niet te hoge tarieven vragen.Bron: Nu.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over