Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Netwerkkosten netbeheerders 2014: waar bestaan deze uit?

Donderdag 27 februari 2014 16:35Margot Boesveld

 

Netwerkkosten zijn de kosten die u betaalt voor het gebruik van het energienetwerk. Deze kosten worden door uw energieleverancier in rekening gebracht. Netwerkkosten bestaan uit: 

1. Aansluitdiensten: De kosten voor onderhoud instandhouding van uw elektriciteits- en/of gasaansluiting;

2. Transportdiensten; 
Capaciteitstarief: Een vast bedrag per jaar: het capaciteitstarief. De capaciteit van uw gas- en/of elektriciteitsaansluiting bepaalt de hoogte van het tarief;
Systeemdienst: (alleen voor elektriciteit) Vergoeding voor de diensten van TenneT, de netbeheerder van het landelijk hoogspanningsnet;
Vastrecht: de kosten voor het transport via het netwerk.

3. Meetdiensten: de kosten van de meetdienst voor meterstandopname.

Uw elektriciteits- en gasrekening bestaan uit drie onderdelen: levering, netbeheer en energiebelasting. Per regio is er een netwerkbeheerder die het netwerk onderhoudt en het transport met de energieleverancier afstemt. Netwerkkosten zijn ingedeeld in categorieën en afhankelijk van de grootte van uw elektriciteits- en gasmeteraansluitingen.

ACM (Autoriteit Consument & Markt) bepaalt de hoogte van de netwerkkosten. Hoeveel u aan netwerktarieven betaalt is afhankelijk van de regio waar u woont en wie er in die regio netwerkbeheerder is. Uw netwerkkosten kunnen alleen wijzigen wanneer u naar een ander postcodegebied verhuist.

Vereniging de Vastelastenbond heeft alle netwerktarieven voor 2014 verwerkt in onderstaande tabel*. 

*Deze tabel is tot stand gekomen met gegevens van de website van de netwerkbeheerders. Vereniging de Vastelastenbond verwijst u naar de disclaimer van deze publicatie.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over