Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Netwerktarieven dalen fors

Vrijdag 04 oktober 2013 17:18Margot Boesveld

 

De energierekening voor consumenten en bedrijven pakt de komende jaren naar verwachting lager uit dan eerder werd gedacht. Dat komt doordat de tarieven die netbeheerders in rekening mogen brengen de komende 3 jaar sterk worden verlaagd. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) woensdag bekendgemaakt.

Gunstig voor consumenten

De tariefverlaging voor 2014 tot en met 2016 levert consumenten en bedrijven een besparing op van 2,1 miljard euro. Consumenten kunnen hiermee een 4 tot 5 procent lagere energienota tegemoet zien. ,,De verlaging pakt aanzienlijk gunstiger uit dan eerder werd gedacht'', meldt de toezichthouder. Voor consumenten gaat de rekening gemiddeld enkele tientjes per jaar omlaag.

Dalingen

Voor elektriciteit gaan de tarieven van regionale netbeheerders jaarlijks met gemiddeld 8 procent omlaag en bij TenneT met 7 procent. Voor gas dalen de netwerktarieven jaarlijks met gemiddeld 6,5 procent bij de regionale netbeheerders en met 5 procent bij landelijk gastransportbeheerder GTS.

500 miljoen

ACM maakte eerder, op basis van voorlopige gegevens van de netbeheerders, bekend dat de besparing minstens 500 miljoen euro zou bedragen. De besparing voor de huishoudens is volgens de toezichthouder mogelijk door de huidige lage rente, waardoor netbeheerders goedkoop kunnen lenen.

Tarieven

Toezichthouder ACM bepaalt de maximumtarieven voor het netwerk omdat de netbeheerders werken in een markt zonder concurrentie. Deze tarieven beslaan bij een doorsnee-huishouden een vijfde deel van de totale energierekening.

ANP/Financieele Dagblad

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Vastelastenbond

De netwerkkosten staan los van uw energiecontract. De kosten dalen voor alle Nederlanders, ongeacht hun energiecontract.

Ook u, meneer van Zuuk, maakt dus gewoon gebruik van de lagere netwerkkosten.

Woensdag 16 oktober 2013 17:26

j van Zuuk

Ik heb pas een 3 jarig contract afgesloten, kan ik dan nog overstappen of heeft dit geen zin.

Woensdag 16 oktober 2013 11:38

Plaats een reactie

Lees meer over