Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nieuwe afspraken voor betrouwbare energievoorziening wereldwijd

Donderdag 21 mei 2015 09:33Margot Boesveld

 

Ruim zestig landen hebben woensdag 20 mei in Den Haag afspraken gemaakt voor een betrouwbare energievoorziening wereldwijd. 
Door die afspraken in het vernieuwde energiehandvest komen er ook investeringskansen voor bedrijven, bijvoorbeeld omdat meer geïnvesteerd gaat worden in pijp- en elektriciteitsleidingen.

Volgens minister Henk Kamp (Economische Zaken) biedt de woensdag gesloten overeenkomst ook voor Nederlandse ondernemers kansen. Hij denkt daarbij onder meer aan bedrijven die windmolenparken op zee installeren.

Kosten: 48.000 miljard 

Die kennis is goed te gebruiken in andere landen, denkt Kamp die voorrekende dat er de komende jaren flink wat moet gebeuren om te kunnen voorzien in de wereldwijde vraag naar energie. Tot 2035 is er volgens de bewindsman 48.000 miljard dollar aan energie-investeringen nodig. De afspraken zijn gemaakt tijdens de tweedaagse ministersconferentie in Den Haag en zijn een vernieuwing van het eerste Europese Energiehandvest, dat in 1991 in Nederland werd aangenomen.

Daarbij waren ook de Verenigde Staten, Australië en Japan betrokken. Dit keer zijn er ook afspraken gemaakt met nieuwe landen als China, Colombia, Iran en Chili.

Politiek en energie

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) zei tijdens de conferentie dat de levering van olie en gas niet moet worden gebruikt als politiek drukmiddel. Koenders noemde het regelen en beschermen van de energievoorziening "een van de grootste politieke kwesties van onze tijd". Hij wees erop dat vraagstukken rond energie, duurzaamheid en klimaatverandering de komende tijd integraal moeten worden aangepakt. "Het is in het belang van iedereen dat we ons verzetten tegen de inzet van energie als politiek middel", aldus Koenders.

Rusland is de grootste gasleverancier van Europa en de Russische president Vladimir Poetin dreigde eerder de gaskraan naar Oekraïne dicht te draaien. Nadat Rusland zich vorig jaar had gemengd in het conflict in Oost-Oekraïne en het schiereiland De Krim had ingelijfd, kwam de Europese Unie met sancties.

 

Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over