Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nieuwe consumentenregels: consument staat sterker - Consuwijzer

Maandag 02 juni 2014 12:18Margot Boesveld

 

Vanaf 13 juni 2014 gelden er nieuwe Europese consumentenregels. Deze regels geven u extra rechten bij het kopen in winkels, op straat, aan de deur, via de telefoon en internet.

Wanneer gelden de nieuwe regels?

De nieuwe regels gelden vanaf 13 juni 2014. Ze gelden alleen voor overeenkomsten die op of na deze datum gesloten zijn.

Wat zijn de nieuwe regels?

Vanaf 13 juni 2014 vindt u op ConsuWijzer.nl dus alle nieuwe regels. Zodat u precies weet waar u dan recht op hebt. Hieronder leest u alvast een aantal belangrijke veranderingen:

• De bedenktijd voor online aankopen gaat van 7 werkdagen naar 14 kalenderdagen. U hebt dan dus twee weken de tijd om te bepalen of u de aankoop wilt houden.

• De bedenktijd voor verkoop aan de deur gaat van 8 dagen naar 14 dagen.

• Voor verkoop op straat is er tot nu toe geen bedenktijd. Koopt u iets op straat voor een bedrag boven de 50 euro? Dan geldt vanaf 13 juni 2014 ook een bedenktijd van 14 dagen. Een voorbeeld van verkoop op straat is de verkoop van kranten of tijdschriften in een winkelstraat.

• De ondernemer moet u informeren over de bedenktijd. Informeert de ondernemer u onjuist? Of informeert hij u niet? Dan wordt de bedenktijd van 14 dagen verlengd. De bedenktijd wordt dan maximaal 12 maanden.

• Belt u naar een klantenservice met een duur 090x-nummer? Dan geldt vanaf 13 juni 2014 een maximumtarief van 1 euro per gesprek plus de gewone belkosten.

• Sluit u een abonnement voor een dienst af? Bijvoorbeeld voor energie? Dan geldt in veel gevallen dat het contract pas geldig is als u het hebt ondertekend/expliciete goedkeuring geeft. Zodat u zeker weet dat u het abonnement ook echt wilt.

Let op: De nieuwe regels gelden niet voor overeenkomsten die u tot 13 juni 2014 sluit. Ze gelden alleen voor overeenkomsten die op of na 13 juni 2014 worden gesloten. Hebt u een vraag over een overeenkomst die vóór 13 juni 2014 is gesloten? Op onze website staat veel informatie over uw rechten als consument. En wat u kunt doen om uw recht te halen.

Campagne ConsuWijzer over de nieuwe consumentenregels

In juni 2014 start ConsuWijzer een campagne om u te informeren over alle extra rechten die u krijgt. En wat u kunt doen om een probleem met een bedrijf op te lossen. De campagne start onder andere via deze website, de media zoals kranten en Facebook en Twitter. Consumenten die hun rechten kennen, kunnen een probleem met een aankoop sneller oplossen.

 

 

Bron: Consuwijzer

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

BVV

Een goede zaak, zou je zeggen. Nu nog de regelgeving aanpassen, zodat je in geval van een teleurstellende verhuizing weer van je nieuwe huurwoning afkunt. Maar dat is misschien een iets te persoonlijke wens. :-( :-)

Maandag 02 juni 2014 19:35

Plaats een reactie

Lees meer over