Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nigeria steunt bevriezing olieproductie voor prijsherstel

Zondag 21 februari 2016 17:27Margot Boesveld

 

Nigeria staat achter plannen van onder meer Saudi-Arabië en Rusland om de olieproductie te bevriezen op het huidige niveau. Dat heeft olieminister Emmanuel Kachikwutold zondag gezegd. Nigeria is de grootste olieproducent van Afrika.

Kachikwutold zei wel dat voorlopig een uitzondering moet gelden voor Iran en Irak, twee landen die net weer opkrabbelen na jaren van sancties respectievelijk oorlogsgeweld. Daardoor zal de productie de komende maanden waarschijnlijk nog blijven toenemen.

Pas tegen de zomer zal het aanbod krapper worden, voorspelde hij. Saudi-Arabië, Rusland, Venezuela en Qatar spraken vorige week af dat zij hun productie bevriezen op het niveau van januari, mits andere landen hetzelfde doen. Dat zou moeten leiden tot enig prijsherstel. De olieprijzen zijn de afgelopen tijd gezakt tot de laagste niveaus in twaalf jaar.

 

Beleid oliekartel

De prijsdalingen zijn mede het gevolg van het beleid van oliekartel OPEC, waarin Saudi-Arabië met afstand het machtigste land is. De Saudi's hielden de laatste anderhalf jaar bewust de productie hoog om de prijzen te drukken en zo concurrenten uit te schakelen die bij zulke lage opbrengsten niet uit de kosten kunnen komen. De laatste tijd pakken zich evenwel donkere wolken samen boven de wereldeconomie, waarmee ook de toekomstige olievraag onzeker is geworden. Daar komt nog bij dat de OPEC-landen het in december niet eens konden worden over een nieuw productiemaximum. De prijzen zijn daardoor nog verder gedaald.

Dat zorgt in veel landen, met name Venezuela en Rusland, voor economische problemen en fikse gaten in de begroting. Rusland is in tegenstelling tot Venezuela geen lid van OPEC maar praatte afgelopen week wel mee met het kartel over maatregelen om het prijsniveau te stutten.

 

 

Bron: nu.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over