“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

NMa: Energierekening gaat volgend jaar omhoog

Woensdag 07 december 2011 13:19Margot Boesveld

 

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft berekend dat de energierekening voor een gemiddeld Nederlands huishouden in 2012 met 23 euro per jaar stijgt. Dit komt omdat de tarieven van gas- en elektriciteitsnetbeheerders stijgen.

Volgens de NMa stijgen de tarieven van regionale netbeheerders voor het vervoer van gas en elektriciteit vanaf volgend jaar met 8,9 procent. De mededingingsautoriteit begint een onderzoek naar de prijsontwikkelingen bij netbeheerders.

Tarief

Niet alleen het vervoer van gas en elektriciteit wordt duurder, energiebedrijven verhogen ook hun tarieven. Nuon verwacht een stijging van 40 euro op jaarbasis, Essent denkt 30 euro meer te vragen. Dit komt door een verhoging van de gasprijs met 2 procent en een verhoging van de prijs van elektriciteit van 8 procent. Deze kosten komen boven op de door de NMa voorspelde stijging van het tarief van de netbeheerders.

Oorzaken van de prijsstijging zijn volgens Nuon en Essent dat grondstoffen duurder worden als gevolg van de onrust in het Midden-Oosten, het Duitse besluit te stoppen met kernenergie en de problemen met de kernreactor in Japan.

De energierekening van een gemiddeld Nederlands huishouden bedroeg in 2010 147 euro per maand.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

frits.v.enckevort

Het is opvallend dat elk jaar de transportkosten om energie te vervoeren duurder worden.Het lijkt er wel op dat op deze manier ,het uiterst luxe leven ,en de hang naar geld op deze manier wordt veilig gesteld,door de diverse maatschappijen die er zijn.Ik kan niet veroorloven om met mijn gezin niet in wassenaar wonen,en mijn lief met een cabrio rond laten rijden ,en op kantoor de hele dag voor niets koffie drinken,En tijdens het golven liggen te klagen over mijn relatie. Eigenlijk zou de oplossing zijn om de helft van de directies
en nog wat andere parasieten te ontslaan want geloof mij, ze zijn echt overbodig.Deze meeeters moeten weg, wil voor de toekomst de rekening door de gemiddelde nederlander betaald kunnen worden.Het begint allemaal een beetje op het driette reich te lijken,De veroordelingen zullen zich in de toekomst snel opvolgen.Ik denk persoonlijk, dat u na het lezen van dit schrijven ,zult denken ik ben eerlijk,maar het staat als een paal boven water, iets klopt er niet meer ,Wie dwingt u tot dit soort van oplichting?Is het meer meer ? We mogen van de regering en rechters niet omgaan met criminele organisaties.
Het is dan ook aan u om in de toekomst u kijk
op dit alles aanzienlijk te verbeteren,en zeker in u eigen organisaties de levens wijze te veranderen. Minder feestjes minder persoonlijke voordeeltjes Salarissen van niet meer dan 35.000 Bruto per jaar,alle leaswagens eruit en nog vele andere als vanzelfsprekende voordelen .Zoals de gewone kleine nederlander, met zij a.o.w. waar amper van te leven valt.

Vrijdag 13 december 1901 21:05

frits v.enckevort

L.s.
In mijn harde mening van vorig bericht,Wil ik even het volgende recht zetten ,ik heb het in dit bericht niet over de vastenlasten bond,maar over de energie maatschaps. zoals nuon etc, Dus niet over u. Daar ben ik tevreden over.Bij plaatsing gaarne dit erbij vermelden ,dank u

Vrijdag 13 december 1901 21:05

Plaats een reactie

Lees meer over