Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

NMa stimuleert gelijk speelveld op de energiemarkt

Woensdag 17 augustus 2005 15:48Margot Boesveld

 

Nieuwkomers op de energiemarkt hoeven vanaf november geen torenhoge financiële garanties meer af te geven aan de beheerders van het stroom- en gasnet. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) verwacht dat de maatregel leidt tot lagere leveringstarieven voor de consument.

Nieuwkomers willen graag gebruik maken van het zogenaamde leveranciersmodel. Dit houdt in dat ze de kosten voor zowel het transport als de levering op één rekening zetten. Het ontvangen geld voor transport wordt vervolgens weer overgemaakt naar de desbetreffende netbeheerder. Dit is een extra service richting de klant. De nieuwkomers die gebruik willen maken van dit zogenoemde leveranciersmodel worden door de netbeheerders gedwongen een hogere financiële garantie af te geven. De netbeheerders eisen dit vanwege het hogere risico op een faillissement onder nieuwkomers. Het garantiebedrag is veel hogerdan wat gevestigde bedrijven, veelal dochterondernemingen van de netbeheerders, hoeven af te dragen.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over