Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

NMa: vergelijkingssites onder de maat

Vrijdag 10 februari 2012 10:33Margot Boesveld

 

De meeste vergelijkingssites voor sparen en reisverzekeringen zijn onder de maat. Dat concludeert de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa na bijna 40 van die sites te hebben onderzocht.

"Op meer dan 60 procent van de onderzochte vergelijkingssites klopt een belangrijk deel van de spaarrentes of verzekeringspremies niet", aldus de NMa. Bovendien toont bijna een derde van de sites voor spaarproducten en maar liefst driekwart van de vergelijkers voor verzekeringen te weinig producten, zodat consumenten op basis daarvan niet altijd de beste keuze maken.

Bij ongeveer de helft van vergelijkingssites is het lastig te achterhalen wie er eigenlijk achter zit of hoe er geld verdiend wordt.

De NMa pleit dan ook voor een gedragscode voor dat soort websites. In de tussentijd raadt de concurrentiewaakhond consumenten aan om meerdere sites te raadplegen en om de gegevens op de websites af te zetten tegen de informatie op de site van de bank of verzekeraar zelf.

"Vergelijkingssites zijn heel nuttig voor de consument, maar dan moeten ze wel volledig, correct en transparant zijn", zei bestuurslid Henk Don van de NMa. "Anders heb je er nog niets aan, omdat je niet weet of je de beste keuze krijgt voorgeschoteld."

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over