Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

NMa voorkomt voor miljoenen aan schade voor consument

Maandag 26 juni 2006 12:12Margot Boesveld

 

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft vorig jaar minimaal 606 miljoen euro aan schade voor consumenten voorkomen. Dit was het gevolg van het opsporen en voorkomen van kartels, het reguleren van het elektriciteitsnet en het voorkomen van economische machtsposities. Dat blijkt uit het gepubliceerde jaarverslag van de toezichthouder.De NMa maakte in 2005 tien keer rapport op vanwege het vermoeden van een overtreding van de Mededingingswet. In totaal legde de kartelautoriteit voor 141,2 miljoen euro aan boetes op, onder meer voor de bouwfraude. De mededingingsautoriteit heeft vorig jaar de versnelde procedures afgerond in de grond-, weg- en waterbouw (GWW) en in de installatiesector. De installatiebedrijven werden voor 40 miljoen euro beboet, terwijl de GWW-sector 100 miljoen euro aan strafbetalingen kreeg opgelegd. Dit jaar verwacht de NMa de gehele bouwfraude af te ronden.Het NMa-onderdeel DTe, dat toezicht houdt op de energiesector, legde twaalf boetes op voor in totaal 500.000 euro. Het toezicht op deze sector leverde de consument in de periode 2001 tot 2005 een prijsdaling van 12 procent van de netwerkkosten op de elektriciteitsrekening op. Deze prijsdaling werd echter teniet gedaan door de gestegen olie- en gasprijzen, die de stroomkosten grotendeels bepalen.De NMa besloot vorig jaar over tachtig fusies en overnames. Een groot deel van de fusies vond plaats in de zorgsector.

Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over