Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'No-claim kan volgend jaar wel worden afgeschaft'

Donderdag 28 september 2006 13:23Margot Boesveld

 

Het is nog niet te laat om de no-claim in de zorg volgend jaar af te schaffen, maar dan moet de politiek daar wel voor 10 oktober een besluit over nemen. Dat stelde voorzitter Hans Wiegel van koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) dinsdag. Het is volgens hem wel te laat om in 2007 een alternatief systeem van eigen betalingen in de zorg in te voeren.Bij de no-claimregeling krijgt iedereen die weinig zorg gebruikt, een bedrag van maximaal 255 euro per jaar terug van de zorgverzekeraar. Minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) stelde eerder in een brief aan de Tweede Kamer dat het niet meer mogelijk is de regeling volgend jaar af te schaffen. Volgens hem zouden ook de verzekeraars daardoor in de problemen komen. Maar tijdens een ledenvergadering van ZN bleek dinsdag dat dat wel meevalt.Hoogervorst was niet blij met die reactie. Om de no-claim af te schaffen is een wetswijziging nodig en als dat voor 10 oktober moet, is het wel krap. De minister zei niet te weten of het mogelijk is dat voor die datum voor elkaar te krijgen. Bovendien blijft hij volhouden dat er wel een andere vorm van eigen betalingen nodig is als alternatief voor de no-claim.De zorgverzekeraars stellen echter geen volledig door de Tweede en Eerste Kamer goedgekeurde wet nodig te hebben. Ze zijn bereid hun polissen aan te passen als het kabinet het benodigde wetsvoorstel voor 10 oktober naar de Tweede Kamer stuurt en zij voldoende signalen uit de Kamer hebben dat dit door een meerderheid wordt gesteund. Dat zou wel haalbaar zijn.Oppositiepartijen SP, PvdA, GroenLinks en de ChristenUnie willen dat wel. Maar het CDA blijft erbij dat de no-claim pas in 2008 kan worden afgeschaft. De christendemocraten voelen zich gebonden aan de met de VVD in het regeerakkoord gemaakte afspraken waar de no-claim uit voortkwam. Alleen als Hans Wiegel zijn partijgenoten van de VVD in de Tweede Kamer overhaalt om de no-claim in 2007 af te schaffen, zal het CDA daarin meegaan.Overigens bleek dinsdag wel dat het CDA toch geen voorstander is van een verplicht eigen risico als alternatief voor de no-claim, zoals fractievoorzitter Maxime Verhagen eerder suggereerde. Het CDA heeft indertijd zelf een eigen risico tegengehouden. Daardoor is de no-claimregeling er gekomen. Of en op welke manier de christendemocraten mensen dan wel een eigen bijdrage willen laten betalen, weten ze nog niet.

Bron: Vara Kassa

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over