Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nog goedkoper! Vastelastenbond is 20% goedkoper dan Nuon en 13% dan Essent

Maandag 06 augustus 2007 10:19Margot Boesveld

 

Essent is veruit de goedkoopste aanbieder van de 'grote drie', zo meldde Energeia gisteren. Hierop ontving de redactie een mailtje van de Vastelastenbond met de mededeling dat deze inkooporganisatie nog veel goedkoper is. En inderdaad: het verschil is om over te schrijven.De vastelastenbond biedt, in tegenstelling tot de energiebedrijven, alleen vaste contracten voor één jaar of drie jaar aan. Iemand met een enkele meter, woonachtig in Amsterdam, betaalt bij een eenjarig contract per kWh 6,78 cent. Heel wat minder dan de 9,28 cent die een klant van Nuon betaalt bij een eenjarig contract. Het vastrecht is met EUR 11,90 ook lager dan de bijna EUR 24 van Nuon.Iemand (uit Amsterdam) met een verbruik van 3.500 kWh per jaar betaalt bij de Vastelastenbond dus EUR 249,20 aan elektriciteit, tegen EUR 348,68 bij Nuon, een verschil van bijna EUR 100!En daar komt de besparing in gaskosten nog bij. Bij Nuon betaalt een klant met een verbruik van 1.800 kubieke meter en een eenjarig contract EUR 736,32 voor het jaar van het contract. Bij de Vastelastenbond is dat slechts EUR 625,79. In totaal is een lid van de Vastelastenbond EUR 210 per jaar goedkoper uit dan een klant van Nuon, bijna 20%.Bij een driejarig contract is het verschil iets kleiner; dan is de Vastelastenbond 15% goedkoper. De stroomkosten bij de bond zijn dan EUR 245,35 en de gaskosten 709,14, in totaal dus EUR 954,49 per jaar. Bij Nuon zijn de kosten EUR 761,88 (gas) plus EUR 352,88 = EUR 1114,76.Essent heeft geen eenjarige contracten voor stroom én gas. Wel biedt het bedrijf een zekerheidsgarantie van drie jaar aan voor beide producten. Een klant met zo'n zekerheidsgarantie is op jaarbasis EUR 340,28 aan stroom kwijt plus EUR 752,34 aan gas, ofwel in totaal EUR 1092,68. De Vastelastenbond is dan ruim 13% goedkoper.De Vastelastenbond betrekt de eenjarige-contracten van Greenchoice en die voor drie jaar van Elektran. Per klant die de inkooporganisatie aanbrengt krijgt het een bepaald bedrag van deze bedrijven. De organisatie heeft geen winstoogmerk en heeft nu zo'n 19.000 leden, waarvan het merendeel (90%) energie afneemt. Behalve energie biedt de bond ook, naar eigen zeggen de goedkoopste, zorgverzekeringen aan, evenals andere 'vastelastenproducten'.Alle bedragen zijn inclusief BTW en exclusief transportkosten en energiebelasting. Ook is geen gebruik gemaakt van mogelijke actietarieven zoals die via vergelijkingssites worden aangeboden.Copyright©, Energeia, 2007

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over