Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nu extra betalen voor stroom straks

Woensdag 03 oktober 2012 15:10Margot Boesveld

 

We moeten binnenkort misschien meer gaan betalen om stroomuitval in de toekomst te voorkomen. Twee energiebedrijven zeggen dit in het Financieele Dagblad. Dat komt doordat de omschakeling naar groene stroom meer geld gaat kosten.

In de toekomst zal het lang niet altijd zeker zijn dat er genoeg wind- of zonne-energie voorhanden is om altijd aan de vraag en de behoeften van huishoudens en bedrijven te voldoen. Om dat tekort in capaciteit op te vangen zullen er toch gewone gas- en kolencentrales nodig zijn. In Europa zijn conventionele energiecentrales echter de laatste jaren in rap tempo stilgelegd of ontmanteld door de opmars van groene stroom.

Winter

Energiebedrijven moeten honderden miljoenen investeren om dat op te vangen, maar dat geld is er niet. De kans is daarom groot dat huishoudens en bedrijven een extra heffing op hun energierekening moeten gaan betalen, zeggen de energiebedrijven GDF Suez Nederland en EON Benelux in het FD.

Zonder dit soort buffercapaciteit zullen we volgens die bedrijven in de toekomst te maken krijgen met stroomtekorten, bijvoorbeeld in de winter als de zon minder schijnt en het minder waait.

Verbieden

De huidige energieprijzen zijn te laag om buffercentrales te bouwen of draaiende te houden. Bovendien is groene stroom flink gesubsidieerd en levert dus te weinig op om dergelijke reservecentrales neer te zetten. Topman Ruud Bos van GDF Suez noemt de kans reëel dat ons land over een paar jaar al te maken krijgt met black-outs, stroomuitval en -onderbrekeningen omdat er te weinig capaciteit is.

Het besluit om kerncentrales te sluiten na de kernramp in Fukushima maakt de situatie extra onzeker. In Duitsland en België wordt erover gedacht om energiebedrijven te verbieden onrendabele centrales te sluiten als daardoor de energievoorziening in gevaar komt.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

B. van Velsen

Volgens Eneco klopt er niet veel van:
https://corporatenl.eneco.nl/nieuws_en_media/Persberichten/Pages/Reactie-Eneco-persitem-Extra-energieheffing-dreigt.aspx

Vrijdag 13 december 1901 21:05

Plaats een reactie

Lees meer over