Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nuon liegt nog steeds in brief over gasmeter en weet nog niet wat een afspraak is

Donderdag 25 oktober 2007 16:11Margot Boesveld

 

Nuon stuurt nog steeds een brief aan klanten waarin het bedrijf liegt over de gevolgen van het niet laten vervangen van de gasmeter, ondanks de belofte van het bedrijf om die brief niet meer te versturen. In de brief staat dat Nuon gerechtigd is om de energielevering te stoppen als de klant niet meewerkt aan de vervanging van de gasmeter. Er is echter geen wet die Nuon dat mogelijk maakt, zo zei de DTE al in mei van dit jaar. Woordvoerder Bart Sikking van Nuon zei destijds dat de brief niet meer verstuurd zou worden, of dat die aangepast zou worden, maar dat is dus niet waar. Dit blijkt uit een stuk van Elsevier-journalist Arjan Dasselaar op de website van Planet. Hij heeft de 'bladbrief', zoals hij hem noemt, recentelijk ontvangen en schrijft hierover in zijn column. Dasselaar verwondert zich over de arrogante toon van het bedrijf en over het feit dat Nuon blijkbaar in zijn eentje afspraken kan maken met anderen. "Mijn agenda loopt blijkbaar voor op de gasmeter, want die kan Nuon nu al op afstand uitlezen. Dat, of ze hebben Google Calendar gehackt. Want, wat zegt de brief, 'Onze medewerker zal bij u langskomen om de nieuwe meter te plaatsen op woensdag 31 oktober.' Fijn dat ik 't weet, dan leg ik mijn bedrijf wel stil die dag. Kan mij die omzet schelen. Nuon noemt deze ongevraagde claim op mijn tijd in de brief een 'afspraak'. Dit terwijl Van Dale (en het Burgerlijk Wetboek) toch zeggen dat een overeenkomst iets is waar alle deelnemende partijen mee hebben ingestemd." "Voor het geval de helderziende whizzkids van Nuon onverhoopt een foutje hebben gemaakt (geeft niets, jongens, zoals ze bij Ajax zeggen: alle begin is moeilijk!), is er de afspraken-Twiki. Een sprekende computer die met mij een nieuwe afspraak mag maken als de door Nuon bepaalde tijd niet schikt. Wat een luxe! Aangeven dat ik toch graag zelf over de indeling van mijn tijd wil beschikken, mag trouwens ook per e-mail. Het kan niet op. Nou ja, ik moet wel minimaal drie werkdagen voor de door Nuon bepaalde datum bellen. Zelf houdt Nuon namelijk wél graag greep op de eigen tijdsbesteding." "Mocht ik op 31 oktober zakelijke afspraken hebben, dan blijft de deur van huize Dasselaar mooi dicht. Ik gooi niet mijn agenda om voor bedrijven zonder manieren. Nuon kan daar niet over klagen. Een niet-gemaakte afspraak hoef ik niet af te zeggen. Uit coulance doe ik deze melding bovendien niet drie, maar zeven werkdagen van tevoren. Als het bedrijf gasmeters én mijn agenda op afstand kan uitlezen, dan lukt het vinden van deze column ze ook nog wel", aldus Arjan Dasselaar op Planet.nl. Copyright©, Energeia, 2007
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over