Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nuon verhoogt elektriciteitstarieven met 30% en gastarieven met 10%

Vrijdag 24 november 2006 18:01Margot Boesveld

 

Nuon verhoogt de leveringstarieven voor stroom met ongeveer 30% en de gastarieven met 10%. Het continutarief voor elektriciteit stijgt bij Nuon naar 10,23 cent per kWh inclusief BTW; 28% meer dan het tarief in de tweede helft van 2006 (7,97 cent per kWh).Mensen met een dubbele meter die hun wasmachine overdag of 's avonds laten draaien gaan er nog verder op achteruit. Het hoge tarief (van 7 tot 23 uur) stijgt met 37% naar 12,85 cent per kWh. Het lage tarief (in de overige uren) gaat met 14% omhoog. Het vastrecht blijft gehandhaafd op EUR 1,99 per maand.Dan heeft Nuon ook nog hoog en laag zogenaamd avondactietarief. Het hoge tarief (van 7 tot 21 uur) is dan 13,57 cent per kWh; 39% meer dan de tweede helft van dit jaar Het lage tarief (in de overige uren) gaat met 18% omhoog naar 7,14 cent per kWh.Het gastarief gaat omhoog van 37,98 cent naar 41,96 cent per kubieke meter, voor iemand met een verbruik beneden de 5.000 kubieke meter per jaar. De regiotoeslag, die daar bovenop komt, gaat omhoog van 4 cent naar 5,9 cent per kubieke meter (voor iemand in Amsterdam). Ook hier blijft het vastrecht gelijk.Voor een gemiddelde consument met een enkele meter (3.500 kWh) komt de tariefsverhoging neer op een extra bedrag van EUR 79 per jaar. Aan gas betaalt een gemiddelde consument (1.800 kubieke meter) op jaarbasis EUR 100 meer dan dit jaar. Dit zijn alleen de verhogingen van de leveringskosten; de mogelijke verhogingen in de tarieven voor het transport van stroom en gas, die door de DTE worden vastgesteld, zijn nog niet meegenomen.Copyright©, Energeia, 2006

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over