“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nuon wordt op de vingers getikt door Reclame Code Commissie

Dinsdag 20 januari 2015 00:25Margot Boesveld

 

Nuon is door de Reclame Code Commissie berispt. In reclames voor Nuon Blijven Loont verstrekte de energieleverancier volgens de commissie onvolledige informatie over de actievoorwaarden.

Met het product Nuon Blijven Loont biedt Nuon korting aan huishoudens die klant blijven. De korting op stroom kan volgens het energiebedrijf oplopen tot 25 %. De Reclame Code Commissie (RCC) ontving klachten over de reclames voor dit product. In advertenties worden klanten van de energieleverancier verwezen naar de website. Daar wordt gemeld dat de korting alleen geldt als er via een automatische incasso wordt betaald. De Reclame Code Commissie vindt dat dit in de dagbladadvertentie opgenomen had moeten worden. De klacht was daarom volgens de commissie terecht.

Alleen korting bij afname stroom en gas

Ook had de energieleverancier volgens de RCC in hun advertenties duidelijk moeten maken dat huishoudens alleen in aanmerking komen als ze stroom en gas afnemen en dat mensen die een contract hebben voor groene stroom niet kunnen profiteren van de actie. De Reclame Code Commissie heeft Nuon aanbevolen niet meer op deze wijze reclame te maken.

Onderzoek Vastelastenbond

De Vastelastenbond is van mening dat niet alleen deze voorwaarden een addertje onder het gras zijn bij dit contract. In 2014 deed de Vereniging al onderzoek naar deze Klant Blijven Loont actie en kwam tot de conclusies dat er meerdere onduidelijke voorwaarden zijn. Zo geldt de korting alleen op het kale stroomtarief en niet op het gastarief, vastrecht stroom en vastrecht gas, terwijl juist het gastarief bij veel consumenten 2/3 van de energierekening is. In de reclame wordt de illusie gewekt dat men 25% korting kan ‘verdienen’ op hun energierekening bij deze actie, terwijl dit dus alleen voor het stroomgedeelte van de energierekening geldt.

 

Lees hier het gehele onderzoek

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Slimme meter

Vrijdag 23 januari 2015 12:01

In 2015 beginnen de netbeheerders actief met het aanbieden van de slimme meter.  Indien alles volgens planning verloopt hebben alle Nederlandse huishoudens in 2020 een slimme meter.  Met ...

Lees meer

Wat zijn de veranderingen voor uw energienota in 2015?

Vrijdag 23 januari 2015 11:20

2015 brengt op energiegebied een paar veranderingen. Vereniging de Vastelastenbond zet de belangrijkste veranderingen voor u op een rij.  1. Stijging energiebelasting stroom De energie...

Lees meer

Netwerkkosten 2015

Zondag 04 januari 2015 16:45

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft bekend gemaakt dat de netbeheerkosten in 2015 zullen dalen met 260 miljoen euro. Deze kostendaling komt mede tot stand doordat netbeheerders effici&e...

Lees meer

Miljoenenboete voor netbeheerder Rendo

Dinsdag 20 januari 2015 15:01

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft energienetbeheerder Rendo twee boetes opgelegd van in totaal 1,6 miljoen euro.  Het bedrijf uit Meppel krijgt de boetes omdat het de meetins...

Lees meer