Nuon wordt op de vingers getikt door Reclame Code Commissie
Dinsdag 20 januari 2015 00:25:42

Nuon is door de Reclame Code Commissie berispt. In reclames voor Nuon Blijven Loont verstrekte de energieleverancier volgens de commissie onvolledige informatie over de actievoorwaarden.

Met het product Nuon Blijven Loont biedt Nuon korting aan huishoudens die klant blijven. De korting op stroom kan volgens het energiebedrijf oplopen tot 25 %. De Reclame Code Commissie (RCC) ontving klachten over de reclames voor dit product. In advertenties worden klanten van de energieleverancier verwezen naar de website. Daar wordt gemeld dat de korting alleen geldt als er via een automatische incasso wordt betaald. De Reclame Code Commissie vindt dat dit in de dagbladadvertentie opgenomen had moeten worden. De klacht was daarom volgens de commissie terecht.

Alleen korting bij afname stroom en gas

Ook had de energieleverancier volgens de RCC in hun advertenties duidelijk moeten maken dat huishoudens alleen in aanmerking komen als ze stroom en gas afnemen en dat mensen die een contract hebben voor groene stroom niet kunnen profiteren van de actie. De Reclame Code Commissie heeft Nuon aanbevolen niet meer op deze wijze reclame te maken.

Onderzoek Vastelastenbond

De Vastelastenbond is van mening dat niet alleen deze voorwaarden een addertje onder het gras zijn bij dit contract. In 2014 deed de Vereniging al onderzoek naar deze Klant Blijven Loont actie en kwam tot de conclusies dat er meerdere onduidelijke voorwaarden zijn. Zo geldt de korting alleen op het kale stroomtarief en niet op het gastarief, vastrecht stroom en vastrecht gas, terwijl juist het gastarief bij veel consumenten 2/3 van de energierekening is. In de reclame wordt de illusie gewekt dat men 25% korting kan ‘verdienen’ op hun energierekening bij deze actie, terwijl dit dus alleen voor het stroomgedeelte van de energierekening geldt.

 

Lees hier het gehele onderzoek

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Hypotheek oversluiten voordelig voor jou? Maak een berekening
De huidige hypotheekrente is laag. Dit is goed nieuws voor de starter op de woningmarkt, maar ook voor de oversluiters onder ons. Heb je een aantal jaren geleden een hypotheek afgeslo...
Slimme meter
In 2015 beginnen de netbeheerders actief met het aanbieden van de slimme meter.  Indien alles volgens planning verloopt hebben alle Nederlandse huishoudens in 2020 een slimme meter.  Met ...
Wat zijn de veranderingen voor uw energienota in 2015?
2015 brengt op energiegebied een paar veranderingen. Vereniging de Vastelastenbond zet de belangrijkste veranderingen voor u op een rij.  1. Stijging energiebelasting stroom De energie...

Populair

Word gratis lid van de Vastelastenbond
Als lid van de Vastelastenbond begin je meteen met profiteren:
  • Gratis WOZ-waarde check
  • Advies over al je energievragen
  • Energiefeitjes & bespaartips in je mailbox
  • Jaarlijks adviesgesprek over je vaste lasten

Lees hoe we anderen hebben geholpen

10
Gewoon perfect ontzorgt.
Een uitstekende klantenservice. Op, voor mij serieuze, vragen krijg ik vlot en duidelijk antwoord.
9
Keurig geregeld
Alles keurig op tijd geregeld.
10
Geen omkijken naar
Alles prima en automatisch geregeld.
30-10-2019 Nico, Woerden
21-10-2019 Jan, Cuijk
21-10-2019 Jaap, Schiedam