Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

NZa: Zorgpremie kan omlaag

Dinsdag 01 april 2014 09:44Margot Boesveld

 

De zorgpremie kan omlaag als zorgverzekeraars niet meer verplicht de zorgkosten hoeven te vergoeden van aanbieders waar ze geen contract mee hebben.

'Onnodig hoge premie'
Omdat zorgverzekeraars nu ook voor niet gecontracteerde zorg 75 tot 80 procent van het gebruikelijke tarief moeten vergoeden, blijft de premie onnodig hoog. Dit komt neer op ongeveer 100 euro per Nederlander, aldus De Telegraaf. Dat staat in een woensdag gepubliceerd advies van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aan het ministerie van Volksgezondheid. Daarnaast zouden zorgaanbieders hiermee meer geprikkeld worden om goede zorg te leveren.

'Zorgverspilling tegengaan'
Volgens de woordvoerster kan zorgverspilling op deze manier tegen worden gegaan. ,,Verzekeraars hebben een zorgplicht, voor iedereen moet er voldoende zorg in de regio blijven. Maar het is niet zo dat een verzekeraar de zorg van bijvoorbeeld twintig fysiotherapeuten in dezelfde wijk hoeft te vergoeden.’’

Om deze adviezen door te voeren, is een wetswijziging nodig. Een voorstel hiervoor ligt al in de Tweede Kamer, zo meldt een woordvoerster van de NZa.

Op dit moment kunnen mensen al kiezen of ze een polis nemen met vrije zorgkeuze of niet.

Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over