“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Oldtimers vliegen het land uit door belasting

Woensdag 10 juli 2013 11:03Margot Boesveld

 

De export van oldtimers groeit enorm. In de eerste helft van dit jaar zijn er 5295 personenauto's van 25 jaar of ouder uitgevoerd.

In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 2819. Dat is een stijging van bijna 88 procent, meldde VWE voertuiginformatie en -documentatie donderdag.

Volgens het bureau komt de toename vooral door de aanscherping van de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers. VWE rekende eerder uit dat bijna 70 procent van de 260.000 eigenaren van oldtimers in Nederland vanaf volgend jaar wegenbelasting moet betalen door nieuwe belastingmaatregelen.

Het totaal aantal gebruikte personenauto's die afgelopen 6 maanden aan het buitenland werden verkocht, daalde juist met 15,9 procent tot 140.875 stuks.

Mercedes

Van de oldtimers waarover straks belasting betaald moet worden, is maar liefst 1 op de 4 een Mercedes-Benz. In de exportcijfers is terug te zien dat deze wagens nu massaal van de hand worden gedaan.

De uitvoer van modellen uit de populaire 190-serie is vergeleken met de eerste helft van 2012 zelfs met meer dan 1700 procent gestegen tot bijna 500 stuks.

''Nu zij niet meer van fiscale voordelen kunnen genieten, willen veel mensen van hun oldtimer af'', concludeert een woordvoerder. Hij verwacht dat het oldtimerwagenpark komende tijd nog verder zal slinken.

Bron: nugeld.nl/portemonnee/3518798/oldtimers-vliegen-land-belasting.html

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Overlijdensrisicoverzekering fors duurder voor roker

Woensdag 10 juli 2013 09:15

Rokers betalen gemiddeld 64 procent meer voor een overlijdensrisicoverzekering dan niet-rokers. Rokers onder de 35 jaar betalen soms twee keer zoveel als hun niet-rokende leeftijdsgenoten. Dat ...

Lees meer

Olie-en gasmiljarden in Noordzee

Dinsdag 09 juli 2013 11:13

Er is mogelijk een nieuwe gas- en olievoorraad ontdekt in het Nederlandse deel van de Noordzee waar voor miljarden euro's aan olie en gas te halen is. Dat blijkt uit eerste seismische gegevens ...

Lees meer

'Energieplan levert 15.000 banen op'

Vrijdag 05 juli 2013 09:03

Het energieakkoord, waar het kabinet, vakbonden, werkgevers en andere maatschappelijke organisaties aan werken, zou op korte termijn 15.000 banen moeten opleveren. Dat meldt het AD vrijdag, op ...

Lees meer

Grote verschillen in borgsom energieleveranciers

Woensdag 03 juli 2013 10:41

Energieleveranciers vragen een borgsom aan nieuwe klanten die gebruik maken van de schuldhulpverlening. Zo kunnen deze mensen moeilijker overstappen van leverancier. De hoogte van de borgsom wi...

Lees meer